0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egységes akkumulátorszabványt vezetnek be kéziszerszámgép gyártó vállalatok

Közös akkumulátorszabvány alkalmazása érdekében technológiai együttműködésre lépett számos szerszámgép, kéziszerszám és kertigép gyártó vállalat a német Bosch technológiai konszern vezetésével.

A keddi bejelentés szerint az “Akku-Allianz” néven létrejött technológiai együttműködés tagjai felhagynak a csak a saját termékeikhez használható akkumulátorok használatával, ehelyett a Bosch akkumulátorainak alkalmazására térnek át.

Az egyesüléshez csatlakozott vállalatok a kerti gépeket gyártó Gardena, az Emmaljunga babakocsigyártó, a háztartási és kerti gépeket gyártó Gloria, a Wagner festékszórógyártó, valamint a motoros kéziszerszámokat gyártó Rapid mind a Bosch akkumulátoraival szerelve kínálja majd termékeit. Az egyesülés nyitva áll további belépők előtt.

Henk Becker, a Bosch szerszámgép részlegének a vezetője szerint az egyesülés egyik tagjának sem kell üzleti veszteségtől tartania, mivel termékkínálatuk így egymást kölcsönösen kiegészítő egységes rendszerré áll össze.

A Bosch becslése szerint a motoros kéziszerszámok 40 százalékát már gyártótól függetlenül vezeték nélküli kivitelben, akkumulátoros meghajtással értékesítik világszerte, ami a következő öt év alatt 60 százalékra nőhet. Egységes kéziszerszám-akkumulátortechnológia bevezetésével a Bosch sem veszít az üzleten még akkor sem, ha a saját termékeivel konkuráló gyártó is csatlakozik az együttműködéshez – mondta.

A Bosch Power Tools 2019-ben 4,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított, 3 százalékkal magasabbat az előző évnél.

Forrás: MTI/APA/dpa