0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nagy tervei vannak az észak-koreai vezetésnek az új csirkefarmjukkal

Javában épül Észak-Koreában az a csirkefarm, mely a tervek szerint nagymértékben hozzájárul majd az ország lakosainak élelmiszer-ellátásához. A munkálatokat az ország vezetője, Kim Dzsongun is szemrevételezte - szokásához hűen ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint Kim Dzsongun, az ország vezetője jó hangulatban szemrevételezte annak az épülő csirkefarmnak a munkálatait, mely a jövőben jelentős mértékben hozzájárul majd népének élelmiszer-ellátásához. Azt írják:

évente több ezer tonnányi ízletes, minőségi húst és több tízmillió darab tojást állít majd elő a fővárostól 50 kilométerre lévő üzem, mely egyfajta szimbóluma az ország csirkefarmjainak modernizálására irányuló törekvéseknek.

A legtöbb hasonló gazdaságot ugyanis igencsak elavult technológiai háttér jellemzi. Köztudott, hogy Észak-Korea évtizedek óta krónikus élelmiszerhiánnyal küzd, és elavult, a nemzetközi segélyektől, illetve szankcióktól nagymértékben függő mezőgazdasági ágazatok jellemzik. Az ország lakosai a napi szükségletüknél lényegesen kevesebb kalóriát fogyasztanak; húst és tejtermékeket alig esznek.

A közlemény egyébként szóvá teszi azt is, hogy Kim Dzsongun aznap ellátogatott egy épülő phenjani kórházhoz is, ahol azonban már távolról sem volt kedélyes hangulatban: a tervezést és a költségvetést is kritizálta.

Forrás: dailymail.co.uk