0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

A korábban tervezett 300 kiállító és 17 ezer négyzetméter épített vásárterület helyett valamivel több mint 100 kiállító mutatkozhat be mintegy 6 ezer négyzetméter épített területen – tette hozzá, megjegyezve: bár lehet, hogy egy adott pillanatban több mint 500-an lesznek a vásárterületen, a látogatók mintegy ötvenezer négyzetméteren oszlanak majd el.

Járványügyi megfontolásokból a szervezők nem hívtak kiállítókat a határon túlról, a külföldről esetleg oda látogatók pedig a határnál érvényben lévő hivatalos protokollon esnek át – mondta Vaszkó László.

A vásárigazgató jelezte: a koronavírus-járvány miatt az állatbemutatók nagyrészt elmaradnak, de az állatbemutató pavilonok így sem maradnak üresen: a fedett, de nyitott épületekben maximum 100 részvevővel szakmai fórumokat tartanak.

Miközben idén alapvetően a szabadtéri helyszínekre épül az agrárseregszemle, a kiállítók rendelkezésére áll a nemrég átadott egyetemi teniszcsarnok is, amelyet a legkorszerűbb légcserélő technológiával láttak el.

A jelenlévők biztonságát szolgálja a szervezők által összeállított járványügyi kézikönyv is, amely több pontban a hivatalosnál is szigorúbb regulákat tartalmaz – jelezte a Farmer Expo vásárigazgatója az MTI-nek.

Forrás: MTI