0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Angliában érdemes óvni a méheket

Dél-kelet Angliában akár ötezer fontos támogatás kaphatnak azok a gazdák, akik segítenek kiépíteni a méhek és más beporzó fajok vadfolyosóit a South Down National Parkban.

A South Downs National Trust, mely a nemzeti park hivatalos jótékonysági szervezete, a környék egyik legnagyobb jótékonysági vadvirág-ültetési programjába kezdett bele, miután 75000 fontot gyűjtött össze a Méhvonalak (Bee Lines) projekt finanszírozására.

A pályázó gazdáknak, illetve földtulajdonosoknak vállalniuk kell, hogy a következő években segítik a vadvirágok fenntartását.

A pályázók a támogatást felhasználhatják a meglévő földterületek javítására, oly módon, hogy például művelés útján vagy a magkeverékek bevezetésén keresztül a beporzó fajokat segítik.

A Bee Lines-ra vonatkozó támogatható projekteknek a South Downs Nemzeti Parkon belül kell elhelyezkedniük. A nemzeti park területe 1600 négyzetkilométer, mely a Hampshire dombjaitól az ikonikus Kelet-Sussex-i sziklákig tart. A pályázatokat olyan szempontok alapján értékelik majd, mint az élőhely javítása, a többi méhvonallal való kapcsolat és a közösség hatása.

A méhvonalak védelme mellett a park alapítványa a környék gyalogos és kerékpáros útvonalainak fejlesztésében, a gyermekek környezeti nevelésében, illetve a gyepterületek, puszták és erdők fejlesztésében is közreműködik.

Forrás: www.fwi.co.uk