0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Interaktív ismeretterjesztő játszóházzal várta a kicsiket és nagyokat a Vérteserdő Zrt

A 33. Bábolnai Gazdanapokon a gyerekek is számtalan érdekes program közül választhattak. A füves területen létrehozott Játékudvar bejáratánál a Bábolnai Lovasiskola diákjai által megálmodott és elkészített szalmabála figurák köszöntötték a gyerekeket.

A Majki Népfőiskolai Társaság család, esélyteremtő és önkéntes háza már tavaly izgalmas játékokat mutatott be a kicsiknek. A civil szervezetnek köszönhetően képességfejlesztő játékokat, VR-szemüveget próbálhattak ki a gyerekek.

Az ugráló labirintus várat idén első alkalommal vehették birtokba az óvodás korú gyermekek.

A Kenderkóc népi játszóház csak természetes alapanyagból készült tematikus játszóterein a gyerekek megismerkedhettek a kukorica feldolgozás lépéseivel de akár kipróbálhatták a régi korok játékait is.

Az udvarban felállított fedett sátor alatt öt állomáspontból álló ismeretterjesztő játékra invitálta a Vérteserdő Zrt. a gyerekeket.

A mézkóstoló állomáson a Vérteserdő Zrt. saját termékeit lehetett megkóstolni, miközben a kicsik közelről ismerkedhettek meg a méhkaptárral vagy az egyéb méhészeti felszerelésekkel és egy érdekes, rövid előadás során átfogó képet kaphattak arról, hogyan készül a méz.

Az erdei iskolában „állati jó” programon vehettek részt, ahol városba betelepült állatokkal: egérrel, patkánnyal, görénnyel, nyesttel, rókával, borzzal, kutyával és Harris héjával ismerkedhettek meg, és rajzversenyen is indulhattak.

Az elkészült alkotásokat kiállították, szombat délután pedig a legszebb rajzok készítőit, ovis és sulis kategóriában Vérteserdő ajándékcsomaggal jutalmazták, de senki sem távozott üres kézzel, mert minden indulót megleptek egy kis ajándékkal.

„Mesterségem címere” sarokban vadászati és erdészeti eszközökkel ismerkedhettek meg, agancsokat, állati bőröket foghattak kézbe a gyerekek, a vadász és erdész szakemberek ismeretterjesztő előadásokon keresztül igyekeztek a szakmát közelebbről megismertetni a kicsikkel.

Az utolsó állomásponton az erdőgazdálkodás, erdőtelepítés és a település fásítás rejtelmeibe pillanthattak be, és ha minden állomáson teljesítették a kapcsolódó feladatokat, akkor az összegyűjtött pecsétekért cserébe egy ajándék facsemetét kaptak, amit otthon, az iskolában vagy akár az óvodában is elültethetnek a gyerekek.

A játszóházba számos óvodás és iskolás csoport is ellátogatott és sikeresen teljesítette az interaktív játék feladatait.

A sátor melletti szalmabála ugráló és a fából készült ügyességi játékok is nagyon népszerűek voltak.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu