0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fülkéből pumpálható gumiabroncsok

A traktor abroncsainak túl magas nyomása problémát jelent, káros hatással van mind a gumiabroncsok tartósságára, mind a talajra. A Claas úgy döntött, hogy egy új megoldással megkönnyíti vásárlói életét.

Az új megoldás a CTIC és a CTIC 2800 rendszerek beépítése, amely lehetővé teszi a kerekek traktorfülkéből történő pumpálását. Gyári opcióként lesznek elérhetők az Axion 800 és 900, valamint az Arion 500 és 600 szériákhoz.

A gumiabroncs-felfújási rendszer kezelését teljesen integrálták a traktor rendszerébe. Ez azt jelenti, hogy az optimális  paraméterek beállítását és kijelzését a Cebis érintőképernyős terminálján vagy az univerzális Isobus terminálokon (például a CLAAS S10 vagy a CLAAS CEMIS 700) keresztül hajtják végre. Ennek köszönhetően

a kezelő egy gombnyomással képes lesz az egész rendszert úgy programozni, hogy gyorsan válthasson a terepi munka és a szállítás között.

Az AXION 800 és AXION 900 sorozat nagy traktorain az optimalizálás során figyelembe veszik azt a tényt, hogy CTIC rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer érzékeli a belső gumiabroncs nyomást, a rögzített egyéb adatokat, az előtétek fajtáját. Ennek a megoldásnak köszönhetően

csökkenthető a kerékcsúszás, a túlzottan magas gumiabroncsok talajra gyakorolt ​​káros hatása és a dízel üzemanyag-fogyasztás is.

Ennek a megoldásnak köszönhetően a felületi hatékonyság és a kezelő kényelme is növekszik.

A CTIC 2800 rendszer nagyon nagy, akár 2800 l / perc légáramlási kapacitással rendelkezik. Gumiabroncsok esetében (600/70 R28 és 710/70 R38) csak 1 perc és 20 másodperc szükséges a 0,8-1,8 bar közötti nyomás eléréséhez. A traktorra további kompresszor van felszerelve, amely csak a gumiabroncsok nyomásáért felelős. Légtömlők vannak elosztva minden kerékhez, amelyek  egy speciális forgócsuklóval továbbítják a levegőt a traktor gumiabroncsába.

A CTIC 2800 rendszer nagy hatékonyságának köszönhetően

szabályozni lehet a vontatmányok, például a permetezőgépek és a pótkocsik kerekeinek légnyomását is.

Minden vezérlés a traktor érintőképernyőjéről érhető el.

Forrás: bezpluga.pl