0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Natúrkertek kaptak kitüntetést

A „Természetes kert - Virágzó Bajorország ” kampány keretében díjjal jutalmazták azokat a kerteket, amelyeket különlegesen természetes módon ápolnak. 2018 óta 250 kert kapott elismerést.

A német Élelmezési, Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium jelentése szerint az ilyen kertek egyértelműen hozzájárulnak a fajok sokféleségéhez, a biodiverzitáshoz.  

A díjjal Bajorország szerte már kereken 250 kertbarát büszkélkedhet.

A legutóbbi díjazottnak, a Berger-Stöckl családnak  személyesen Michaela Kaniber bajor agrárminiszter asszony adta át az elismerést. A miniszter asszony szerint a család természetes kertje kiváló példája annak, hogy a kiskertekben milyen vonzó élőhelyek teremthetők a rovarok és más állatok számára, amivel minden kerttulajdonos hozzájárulhat a biodiverzitás fokozásához.

A természetes, natúr kerteknek járó tanúsítvány 2018 óta létezik, amelyet az Élelmezési, Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium és a Bajor Kertészeti Egyesület ad ki. A jelvénnyel ellátott kertek tulajdonosai többek között vállalják, hogy csak szerves trágyákat használnak, kerülik a tőzeget, és cserjék, sövények, virágok vagy gyógynövények révén változatos élőhelyeket teremtenek a rovarok, madarak és apró állatok számára.

A díjjal ösztönözni szeretnék az embereket arra, hogy a bajor kerteket még virágzóbbá és élhetőbbé tegyék – a növények, állatok és az emberek számára egyaránt.

2021 januárjától a Bajor Állami Kertészeti Egyesület felel a Természetes Kert tanúsítási folyamat megszervezéséért és lebonyolításáért. 

Forrás: www.gabot.de