0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Csebernyi indok a tiszta környezetért

Ha az UEFA szuperdöntőt meg lehet tartani Budapesten, akkor a IV. Országos Cseber Gyüjtőhely Konferencia sem maradhat el”- adott hangot véleményének Fenyvesi Rita, a cég ügyvezetője.

A Cseber 2019-ben indította útjára a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló programját a környezettudatos nevelés és a növényvédő szeres göngyölegek szakszerű, háromszori kiöblítésének népszerűsítésére, melynek hosszútávú célkitűzése a visszagyűjtött műanyag kannák minél magasabb arányú anyagában hasznosítása.

A kampány részeként a Cseber nagy hangsúlyt fektet partnerei – többek között a szerződött gyűjtőhelyeik – széles körű bevonására. Saját környezettudatosság-formáló akciók, ötletek kitalálására és megvalósítására biztatják a gyűjtőhelyeket. Az „Innovatív Cseber Gyűjtőhely” díj segítségével ezeket a megvalósított saját akciókat kívánják a nagy nyilvánosság előtt elismerni és megköszönni a fenntarthatóságért tett fáradságos munkát.

Az „Innovatív Cseber Gyűjtőhely” díjat első alkalommal a KITE Zrt. nyerte el, melyet 2020. szeptember 24-én, a budapesti Aquaworld Resort-ban adtak át.

A konferencia programjának részeként a KITE Zrt. képviselői részletesen beszámoltak azokról az ötletekről, amiket a „Három a magyar igazság” kampány jegyében kitaláltak és megvalósítottak. Színes plakátokat nyomtattak ki és helyezték el jól látható helyeken az alközpontokban, professzionális szórólapokat készítettek és küldtek a partnereiknek. A központban és az alközpontokban elhelyezett nagy méretű kivetítőkön a szakszerű kiöblítést bemutató ECPA kisfilmeket vetítették a várakozó ügyfeleknek. A KITE Zrt. közösségi média felületén megosztott göngyöleg kezelésről szóló videókat közel 3000 partnerük tekintette meg. Ezen túlmenően gondoltak a gyermekek bevonására is – számukra színezővel és színes ceruzákkal hozzák közelebb a Cseber kampány logóját, a kesztyűs méhecskét.

A rendezvényen a Cseber Nonprofit Kft. tulajdonosainak képviselői is bemutatták fenntarthatósági programjaikat, melyekkel a mezőgazdasági termelőmunka során esetlegesen előforduló környezetszennyezések megelőzésében kívánnak segítséget nyújtani a gazdálkodóknak világszerte.

A konferencia résztvevői között a gyűjtőhelyek képviselői mellett a Cseber professzionális hulladékgazdálkodó partnerei, együttműködő partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, agrárszakmai szövetségek és hivatalok is képviseltették magukat.

A Cseber fontosnak tartja, hogy évente egyszer a tágabb szakma összegyűljön és a növényvédő szeres göngyölegek gyűjtéséről és a környezet védelméről tanácskozzon. Az idei konferencia mindenképpen rendhagyó volt, tekintettel a járványhelyzet alakulására. Ugyanakkor a mezőgazdasági termelőmunka és a göngyölegek gyűjtése sem állhat meg – és nem is áll meg.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu