0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Eladja amerikai érdekeltségét a K+S

Aláírták a szerződést, eladja amerikai sóbánya-érdekeltségét a műtrágyáiról Magyarországon is ismert német K+S. Óriási lépést tesz ezzel a vállalat a hitelállománya felszámolásáért, a szilárd pénzügyi helyzet megteremtéséért – olvasható a napokban kiadott sajtóközleményben.

A vevő a Stone Canyon Industries Holdings LLC, a vételár pedig 3,2 milliárd USA-dollár, a vállalat 2019-es adózás előtti eredményének 12,5-szerese.

A szokásos versenyjogi vizsgálat és engedélyek után várhatóan 2021 nyarán kerülhet pont a tranzakció végére,

áll a német K+S sajtóközleményében.

Dr. Burkhard Lohr, az igazgatótanács elnöke úgy fogalmazott, hogy óriási lépés ez a vállalat adósságállományának csökkentése felé, egyben megköszönte az amerikai csapatnak az eddigi évek sikeres munkáját, és biztosította őket arról, hogy az új tulajdonos, a Stone Canyon sikeresen viszi majd tovább a vállalatot.

James Fordyce, a Stone Canyon Industries Holdings ügyvezető-helyettese is örömének adott hangot az adásvétel kapcsán. A sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy a két vállalat kínálatának egyesítésével sokkal szélesebb körű megoldásokat tudnak majd kínálni mind a lakosságnak, mint a közszférának, mind az iparnak.

Az eladott amerikai érdekeltségek lényegében a n K+S Chilét, valamint az USA-beli Morton Salt és a kanadai K+S Windsor Salt vállalatokat fedik le.

Az érdeklődés a vártnak megfelelően nagy volt, így összességében hamar lezajlottak a tárgyalások.

Mindeközben az Európában megmaradó érdekeltségeket is átszervezik, a cél a takarékosabb és hatékonyabb K+S. Az eladásból befolyt bevétel pedig megteremti a biztos anyagi bázist a további fenntartható fejlesztéshez, az itteni piaci részesedés növeléséhez – áll a közleményben.

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu