0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Együtt a mellrák ellen

Októberben világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét mammográfiás szűrés fontosságára a mellrák elleni küzdelemben. Magyarországon évente mintegy nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert betegség jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van.

Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, és persze ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is. A Szent Margit Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szerveznek, szakemberektől lehet kérdezni a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is.

A kórházat már harmadik alkalommal támogatja a Bio-Fungi kilencéves GoPink! kampánya, amely a nőkről nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az egyhónapos GoPink! mellrák ellenes kampány keretében a rózsaszín csomagolású gombatermékek eladásából származó bevételt a Szent Margit Kórház Sebészeti osztálya korszerű Gamma kamera vásárlására fordítja.

Az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszköz növeli az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit. 

A tavalyi rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, így színvonalasabb elhelyezést és körülményeket teremtettek a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteget látnak el. Az új kezelőszékek a több funkciós beállítási lehetőségnek köszönhetően lehetővé teszik a legjobb testpozíció felvételét.

A korszerű, dönthető, gurulós fotelágyak arra is alkalmasak, hogy a kemoterápiás kezelés alatt előforduló rosszullét esetén a beteget mozgatás nélkül, lefektetve azonnal a megfelelő osztályra vigyék életmentő, vagy egyéb más beavatkozás elvégzése céljából.

A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a rákellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu