0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A német sertéshús az EU-ban „rekedt”

Növekedett a német húsok mennyisége az európai piacokon, miután az ázsiai országok megtiltották a német húsimportot az afrikai sertéspestis kitörése után. A Reuters szerint Európában a sertésárak körülbelül 14% -kal csökkentek a német húsáruk beragadása miatt.

„Látjuk a terjeszkedést, de ez nem elég a veszteségek kompenzálásához” – mondta Andre Vielstaedte, a Tönnies, Németország legnagyobb húsfeldolgozójának szóvivője.

„Az európai piacon jelentkező extra kínálat szintén lenyomja néhány termék árát.”

Az EU piacain több német sertéshúst látunk, mely az olyan népszerű áruk túlkínálatához vezet, mint a szalonna, a sertésszelet és a szűzpecsenye.

A hollandok Kína felé nyitnak

Patrick de Leede, a holland hústermelők szövetségének szóvivője elmondta, hogy a holland sertéshús exportja elmozdult Kína irányába, de főleg a sertés azon részeit értékesítik, melyek Hollandiában nem, de az ázsiai piacon népszerűek, például a fejeket, csülköket és farkakat.

A spanyol sertéshús export is emelkedett

Daniel de Miguel, az INTERPORC üzleti társulás igazgatója elmondta, hogy a spanyol export Kínába már a német behozatali tilalom előtt meredeken nőtt.

Január és július között Spanyolország 662 261 tonna sertéshúst exportált Kínába, ami nagyjából megduplázza a 2019-es szintet.

„Stabilitást tapasztalunk a piacon és a spanyol sertéshús előállításában. A sertéshús ára kissé változott, de ezt elsősorban a Kínából származó megnövekedett importkeresletnek köszönhető” – tette hozzá Daniel de Miguel.

Forrás: www.agriland.co.uk