0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A csokoládés tejet barna tehenekből fejik? Az emberek fele nem tudja

Egy hivatalos felmérés szerint, meglepően sok amerikai bizonytalan abban, hogy valójában honnan származik a csokoládés tej. Az Innovation Center for Food and Dairy kérdésére a válaszadók 48 százaléka jelentette ki, hogy nem tudja.

Még ennél is aggasztóbb, hogy a megkérdezettek 7 százaléka mondta, hogy szerintük a csokoládés tejet a barna tehenek adják. A felmérésben 1000, 18 éves vagy annál idősebb személy vett részt, ám az IFLScience kiszámította, hogy az USA népességére vetítve ez a szám riasztóan magas, 16,4 millió olyan amerikait jelent, akik feltehetően ugyanígy vélekednek a csokis tej eredetéről. A felmérésből az is kiderült, hogy sok válaszadónak van titkos tejivási szokása.

Sokkolóan magas, 37 százalékuk issza a tejet közvetlenül a tejesdobozból, 29 százalékuk pedig a gyermekeit használja mentségként arra, ha saját maguk részére vásárolnak csokoládés tejet.

Mindössze 5 százalék jelentette ki, hogy egyáltalán nem iszik tejet, és ha ez a felmérés mond nekünk valamit, az az, hogy az amerikaiak imádják a tejtermékeket, és valójában egyáltalán nem érdekli őket, hogy az honnan is származik.

 

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/www.unilad.co.uk