0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A növényi alapanyagokból készült ételek mellett kötelezte el magát az IKEA

A svéd bútorforgalmazó óriásvállalat célja, hogy 2025-re az éttermeiben kínált ételek fele, az általa forgalmazott, előre csomagolt élelmiszereknek pedig 80 százaléka növényi alapanyagokból készüljön. Több lesz a csirkéből és halból készült ételük is.

Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy az IKEA áruházak éttermeiben tavaly mintegy 680 millió embert szolgáltak ki világszerte. Vásárlóik számára nemcsak a minőség, hanem az ár is fontos, ezért a cég a napokban kiadott közleményében hangsúlyozza, hogy a növényi alapanyagokból készülő termékeik is megfizethetők lesznek.

Azt írják, hogy ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása nemcsak az egészség megőrzése, hanem a környezet védelme szempontjából is fontos. Példaként az Amerikai Egyesült Államokat és Brazíliát hozták fel, ahol hatalmas mennyiségben, jelentős környezetterhelés mellett termelik a marhahúst.

Az IKEA korábban több országban is étlapjára tűzte a húspótlóval készült hot dogot és a húsmentes golyót, amiket a jövőben még több áruházban tesznek elérhetővé, kiegészítve az újfajta ételekkel.

Hogy ezek pontosan mik lesznek, arról a közleményben nem esik szó, azt ugyanakkor elárulták, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak majd a csirkéből és halból készült ételek is. 2025-től az éttermeikben kínált ételeik mindössze 20 százaléka tartalmaz majd vörös húst.

Forrás: morningstar.com