0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Leállt Bajorország legnagyobb vágóhídja koronavírus-fertőzések miatt

Időről időre bekerülnek a hírekbe a német húsipari vállalkozások azzal, hogy a koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt átmenetileg le kell állítaniuk a termelést. Most Bajorország legnagyobb feldolgozójának 300 dolgozójából lett 83-nak pozitív a tesztje.

Ahogy Passau térségének helyi online lapja, a pnp.de, valamint az agrarheute.com agrárhírportál egybehangzóan beszámolt róla,

november 25. óta áll a Vion csoport vilshofeni üzem, és zajlanak a további tesztelések.

A hatóság nem rendelte ugyan el a lezárást, de a cégvezetés úgy döntött, hogy amíg nem áll rendelkezésre elegendő szakember, addig nem indítják újra a termelést.

Az agrarheute.com úgy tudja, hogy

normál esetben heti 20 ezer sertést dolgoznak fel

az üzemben, amivel ez számít Bajorország tartomány legnagyobb vágóhídjának. Május óta hetente tesztelik a dolgozóikat, azóta náluk ez az első eset.

A pnp.de a helyi hatóság tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy német, cseh és román állampolgárok vannak a fertőzöttek között, és két házban töltik a karantén idejét. Egy másik házban tartózkodik a kontaktuskutatás során legközelebbi kapcsolatnak minősülő további 30 személy. Mielőtt a pozitív teszteredményekre fény derült, az érintett dolgozók egy része közösen bérelt lakásokban élt, illetve a szociális helyiségeket is közösen használták.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu