0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vásárpótló online tanácskozások

A koronavírus-járvány 2020-ban tíz hónap teljes németországi vásári programját felborította, s a pandémia elhúzódása nyomán, a vírus elleni oltások megkezdése ellenére, az idén (remélhetően csak az év első hónapjaiban) még mindig számos rendezvényt kell törölni, elhalasztani vagy erősen korlátozni.

A Berlinben január második felében a járvány miatt szintén kizárólag virtuális formában megrendezésre kerülő Nemzetközi Zöld Hét programja is zömében különböző agrárpolitikai és –szakmai konferenciákra korlátozódik. A Német Gazdaszövetség (DBV) az idén esedékes hat tartományi, majd a szeptember végére tervezett szövetségi parlamenti választások alkalmából – a német politikai közéletben ebben a formában elsőként – január 14-én 18 órától arra fog lehetőséget biztosítani a Bundestagban képviselt pártok vezető tisztségviselői számára, hogy Joachim Rukwied, a DBV elnöke és Julia Klöckner szövetségi élelmezési és mezőgazdasági miniszter köszöntőit követően bemutassák pártjuk részben az agrárpolitikával, részben az általános gazdaság-, az adó- és a kis- és középvállalati politikával kapcsolatos súlypontjait és célkitűzéseit. (A vitafórum programja megtalálható a gazdaszövetség www.bauernverband.de honlapján, míg maga a rendezvény élő egyenes közvetítésben valamennyi közösségi médián keresztül – You Tube, Twitter, Facebook – elérhető lesz.)

A január 19-én és 20-án szintén online formában tervezett szakmai konferenciákon többek között az állatjóléttel összefüggő kérdések, a mezőgazdaságnak a klímavédelemmel kapcsolatos kihívásai, a digitalizációnak az agráriumban betöltött szerepe és a tejtermelés és –feldolgozás jövője kerül megvitatásra.

A Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) által január 20-ra és 21-ére több mint 30 szekcióban tervezett 14. vidékfejlesztési fórumon többek között a digitalizáció és a vidékfejlesztés összefüggés-rendszere kerül napirendre.

A rendezvénysorozat kiemelt jelentőségű nemzetközi jellegű eseménye lesz az idén „Járványok és klímaváltozás: hogyan tápláljuk a világot?” címmel ezúttal öt napra elhúzott, összesen 17 pódiumvita keretében megrendezésre kerülő Globális Élelmezési és Agrárkultúra Fórum (angol rövidítéssel GFFA), melynek csúcspontja az agrárminiszterek január 21-re tervezett nemzetközi konferenciája lesz.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu