0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Megvédett növények – a gazdálkodás sikere

Két óra két tételben: online konferencián mutatta be újdonságait az FMC-Agro Hungary Kft., s látta el útravalóval, hasznos információkkal azt a közel négyszázötven gazdát, vállalkozást, amely bekapcsolódott az éterben folyó tanácskozásba.

„Az új FMC-Agro 2017 őszén a DuPont rovarölő szer és kalászos gyomirtó szer portfóliójának globális felvásárlásával alakult, s azóta komoly szervezeti átalakuláson ment keresztül”- mondotta köszöntőjében a cég ügyvezetője Kovács Gyula. A szakember kiemelte, megújult, megfiatalodott a csapat, hogy még kényelmesebb kiszolgálással álljanak a partnereik rendelkezésére. Ugyanakkor a portfóliójuk is átalakult, egyes készítményeket – mint például a glifozát – elengedtek, s helyettük jöttek újabbak, 2021-re letisztult a vállalat kínálata. Mára az FMC-Agro Hungary jól bevált gyomirtási megoldásaival piacvezető a kalászos gyomirtás területén, valamint a rovarölő készítményeket illetően is kiemelkedő megoldásokat nyújt a szántóföldi és kertészeti kultúrákban egyaránt.

Sokakban felmerül a kérdés, megoldható-e a kukorica gyomirtása egy menetben. A válasz, az alap gyomirtás és a posztkezelés között kell megtalálni az arany középutat. Azokon a területeken, ahol elhúzódó, erős gyomkelésre kell számítani, a Diniro Gold jelenti a tökéletes választást. Ez a kombináció 5 gyomirtó hatóanyagot tartalmaz, és más csomagoktól eltérően egyedülállóan magas arányban tartalmazza a Successor TX készítményt, melynek hatóanyagai (petoxamid + terbutilazin) jelentős talajon keresztüli hatással bírnak, az egy- és kétszikű gyomok ellen is.

A kijuttatás után lehulló csapadék bemossa a talajba, amely megakadályozza a gyomok újrakelését.

A csomag nem csak munkaszervezés – és költséghatékonyság – oldaláról jelent előnyt, de a pillanatnyi állapot megszüntetése mellett tartamhatással is rendelkezik. Már négy éve szerepel a cég kínálatában, s egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gazdálkodók körében.

Sok termelő a rosszabb termőhelyein – és az egyre szélsőségesebb időjárásnak köszönhetően – elgondolkozik a cirok beillesztésén a vetésforgóba. Nagy gondot jelent, hogy ennek a kultúrának nincsen igazán megoldott gyomirtási technológiája. A cirok esetében a melegigényes egy- és kétszikű magról kelő gyomok jelentenek kihívást. „Mivel a cirok termésbiztonsága gyomirtás nélkül nem garantálható, nagyon fontos egy olyan készítmény, ami antidótumos csávázószeres kezelés nélkül is használható egy- és kétszikűek ellen, pre- és posztemergensen is. Ez a Successor® TX.” – közölte Dr. Palágyi Andrea, ciroknemesítő, Szegedi Gabonakutató.

A konferencián kielemezték az őszi- és tavaszi kalászosok gyomirtását, de cég szakemberei a talajfertőtlenítők szerek kivonását követő hiányt, a szántóföldi növények kezdeti fejlődésének segítését is górcső alá vették. Előadás hangzott el az eredményes napraforgó termesztés hagyományos és új elemeiről, akárcsak a rezisztenciamenedzsment szerepéről a gazdák szemszögéből. Végül a repce termőterület csökkenésének okait vizsgálták meg az FMC-Agro munkatársai.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu