0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bill Gates az egyik legnagyobb földbirtokos lett

Egy amerikai folyóirat szerint Bill Gates az egyik legnagyobb földbirtokos lett az Egyesült Államokban. Jelenleg mintegy 98 ezer hektár mezőgazdasági területtel rendelkezik.

Bill Gates nevét a világon szinte mindenki ismeri. Üzletember, szoftverfejlesztő, feltaláló, a világ egyik leggazdagabb embere. Mostantól pedig a világ egyik legnagyobb földtulajdonosa is lett. A Microsoft társalapítója és tulajdonosa szép csendesen óriási területeket vásárolt fel az Egyesült Államok több megyéjében.  

A The Land Report szerint –  földbefektetők számára készült folyóirat a legnagyobb amerikai földtulajdonosokat követi nyomon- Gates jelenleg mintegy 98 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel és közel 11 ezer hektár egyéb földterülettel rendelkezik 19 államban.

A legnagyobb területeket Louisianában és Arkansasban vásárolta, ahol csaknem 28 000 és 19 400 hektár került a tulajdonába – derült ki az az újság nyomozásából. Állítólag mintegy 6475 hektárt birtokol Washington államban, köztük egy 5870 hektáros birtokot a Horse Heaven Hills régióban, amelyet közel 171 millió dollárért vásárolt meg.

Az egyelőre nem világos, hogy Gates miért vásárolt fel ennyi földterületet, mint ahogy az sem, milyen célra használja a földjeit.

Annyi azonban biztos, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítványának, a Gates és felesége által működtetett jótékonysági szervezetnek a mezőgazdaság az egyik kulcsfontosságú területe. Az alapítvány támogatja Afrika és Dél-Ázsia szubszaharai térségének a mezőgazdasági átalakulását.

Bill Gates a tekintélyes méretű földterületek ellenére messze lemarad  Amerika legnagyobb mezőgazdasági földtulajdonosától. A Liberty Media elnöke, John Malone több mint 890 ezer hektár területtel rendelkezik.

Forrás: www.hortidaily.com