0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Digitális kapcsolatteremtés a kertészeti ágazatban

Az év eleje a kertészeti ágazat számára hagyományosan a nagy kiállításokról és vásárokról szól. A koronavírus-járvány miatt azonban Európa szerte elmaradnak ezek az események. A tavaszi szezonkezdéshez változatos formában, érdekes témákkal kíván segítséget nyújtani az új kezdeményezés.

Februártól Connect – Green Ideas 2021 néven új online platformot hoz létre a legnagyobb német kertészeti szövetkezet, a Landgard. A dísznövény-, gyümölcs- és zöldségipart foglalkoztató aktuális témákat szakemberek közreműködésével fogják elemezni, közvetíteni és bemutatni. 

A találkozási lehetőségek, a kiállítások és vásárok a koronavírus-járvány miatt rendre elmaradnak, ugyanakkor a

kertészeti ágazat minden szereplőjének szüksége van a ötletcserére, az új ötletek, innovációk bemutatására, a kapcsolatteremtésre.

Carsten Bönig, a Landgard eG igazgatósági tagja a napokban jelentette be, hogy a gyártókkal, az ügyfelekkel és a szolgáltatókkal együtt új útra terelik a zöld szektor hatékony bemutatkozási lehetőségeit. A Taspo német kertészeti szaksajtóval és az esseni IPM-mel együtt két erős partnerrel karöltve valósították meg az elképzelt projektet, és hozták létre az új digitális találkozóhelyet.  

A webportál tematikusan felépülő, hétről-hétre megújuló tartalmakkal tájékoztatja a szakmai érdeklődőket február elejétől kezdve, érdekes beszélgetéseken, videokonferenciákon, kerekasztal-beszélgetéseken keresztül. 

A hivatalos digitális megnyitóra február 1-jén kerül sor, majd február 3-án máris egy izgalmas programot kínálnak. Az elmúlt év fejleményeiről, a járvány következményeiről és a jövőre vonatkozó tervekről és lehetőségekről a TASPO magazin főszerkesztője Dr. Heinrich Dreßler videókonferencia keretében beszélget meghívott vendégeivel, akik többek között Karl Voges, (Landgard, igazgatósági tag gyümölcs- és zöldségtermesztés), Dirk Bader Landgard (a virág- és növénytermesztés), Stephan Weist (Rewe Group), Dr. Christian Weseloh (a Gyümölcs- és Zöldségtermelők Szövetségének ügyvezető igazgatója), Christoph Schönges (Christoph Schönges kertészet), Martina Mensing-Meckelburg (VDG elnök) lesznek.

Az előadás sorozatra regisztrálni a www.connect.landgard.de honlapon lehet.

Forrás: www.magyarmezogaazdasag.hu/gabot.de