0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az indiai gazdák tovább folytatják a tüntetést

Az indiai gazdák nagyon dühösek a hétfőn bejelentett agrárreformok miatt, ugyanis az éves költségvetés rájuk nézve nem túlságosan kecsegtető. Nem esett szó sem a jövedelememelésről, sem pedig az új munkahely teremtésekről. A tiltakozás folytatódik tovább.

A mezőgazdasági szektorokban dolgozók tízezrei táboroztak Új-Delhi külterületén, így tiltakozva Narendra Modi miniszterelnök kormányának szeptemberben elfogadott törvényei ellen.

A kormány szerint az új törvények új lehetőségeket hordoznak a gazdák számára, a tiltakozók szerint viszont a törvények a magánvásárlóknak kedveznek, nem pedig nekik.

Az éves költségvetésében Nirmala Sitharaman pénzügyminiszter 135 % -kal emelte az egészségügy támogatását, és megszüntette a biztosítási szektorba befektethető felső határt a külföldiek számára

„Egy intézkedés sincs a gazdák jövedelmének emelésére, sem pedig vidéki munkahelyek teremtésére.

Valamint a kormány ígéretéről sem esett szó, melyben 2022-re a gazdák jövedelmének megduplázását ígérték” – mondta Kirankumar Visa a tüntetések vezetője.

A rendőrség és a félkatonai erők árkokat ástak és szögesdróttal védik Új-Delhi határait, hogy megakadályozzák a tiltakozó gazdák előretörését a főváros központjába, ahol Sitharaman az éves költségvetést készül benyújtani a parlamentben.

Több negyedben blokkolták az internet- és az üzenetküldési szolgáltatásokat.

„Habár a kormány barikádokkal, szögesdróttal és az internet leállításával próbálta elszigetelni a gazdákat, elhatároztuk, hogy a békés tiltakozásainkból nem engedünk” – mondta Rakesh Tikait, az egyik legnagyobb gazdaszervezet, a Bharti Kisan Unió elnöke.

Az előzményekről bővebben itt tájékozódhat:

A gazdák megélhetése a tét – történelmi méretű tüntetés Indiában

Forrás: reuters.com