0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Betegségmegelőző program

Kaliforniában mintegy 800 ezer mezőgazdasági munkást érintett hátrányosan a Covid19-járvány, amelyben eddig világszerte több mint 25 millióan fertőződtek meg és amely csak az Egyesült Államokban 420 ezer ember halálát okozta.

A mezőgazdasági dolgozók különösen kitettek a vírusfertőzésnek, mivel gyakran tömegszállásokon laknak, sokan dolgoznak és közlekednek együtt. A nélkülözhetetlen mezőgazdasági dolgozók a világjárvány idején is a földeken maradtak, hogy megtermeljék az ország élelmiszerét. A davisi Kaliforniai Egyetem agrárbiztonsági és kommunikációs szakértői országos oktatási programot indítottak a mezőgazdasági munkásoknak a járványügyi intézkedés részeként.

A kaliforniai munkaügyi és munkaerő-fejlesztési ügynökséggel kötött 3 millió dolláros szerződésből finanszírozott program keretében a munkavállalókat, termelőket, mezőgazdasági munkaközvetítőket oktatják a biztonságos munkavégzésre, hogy csökkentsék a megbetegedések kockázatát.

A csapat szorosan együttműködik a gazdálkodókkal és a mezőgazdaság más szereplőivel is, és az alkalmazottakat ellátják a munkahelyi biztonság megőrzéséhez szükséges eszközökkel. A munkaadóknak támogatást nyújtanak azért, hogy minden szükséges intézkedést megtehessenek a biztonságos munkakörnyezet kialakításához. A program különösen aktív lesz a nagy mezőgazdasági régiókban, mint például a Napa-völgyben és Kalifornia déli és középső partvonala mentén.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/hortidaily.com