0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Coca-Cola már teszteli a papírból készült palackot

Gondban van a Coca-Cola, mert a Break Free From Plastic jótékonyság szervezet a céget a világ első számú műanyagszennyezőjének minősítette. A cég szeretne megszabadulni ettől a kétes győzelemtől, ezért a PET-palackok visszagyűjtése mellett papírból készült palackokat is tesztel.

Az üdítőital-gyártó honlapján közzétett blogbejegyzés szerint a cég arra törekszik, hogy 2030-ig összegyűjtse és újrahasznosítsa az összes általa eladott palackot vagy üdítősdobozt. Azt is tervezik, hogy jelentősen csökkentik a vadonatúj csomagolóanyagok használatát, és csak olyan csomagolóanyagokat használnak, amelyek 100% -ban újrahasznosíthatók.

Ezeknek a terveknek a részeként a Coca-Cola partnerével, a Paboco partnerrel közösen papírpalack kidolgozásába kezdtek.

„Az a tervünk, hogy olyan papírpalackot hozunk létre, amely bármely más papírhoz hasonlóan újrafeldolgozható, az elkészült prototípus az első lépés ennek elérésében.

A papírpalack a csomagolási lehetőségek teljesen új világát nyitja meg, és meggyőződésünk, hogy a papír csomagolásnak szerepe lesz a jövőben” – mondta a bejegyzésben Stijn Franssen, a projekten dolgozó kutatás-fejlesztési csoport vezetője.

A fejlesztés még nem fejeződött be: a papírpalack még tartalmaz műanyagot, de a cél a teljesen műanyagmentes változat.

Ez az első generációs papírpalack prototípusnak műanyag kupakja van, és a palack anyagán belül egy műanyagréteg van. Ahogy azt Stijn Franssen hangsúlyozta, az általuk használt műanyag 100% -ban újrahasznosított műanyagból készül, amelyet használat után ismét újra hasznosíthatnak.

„De elképzelésünk egy papírpalack, amely újrahasznosítható, mint minden papír. A következő lépés az, hogy megoldást találjunk a műanyag bélés nélküli palack létrehozására” – magyarázta Stijn.

A kezdeményezés része a Coca-Cola World of Waste nevű programjának.

Forrás: interestingengineering.com