0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Járványvédelmi intézkedések az állattartó telepeken

Egy állattartó életében az egyik legfontosabb feladat a járványvédelmi intézkedés, a telepre beérkező tárgyakkal, személyekkel behozható kórokozók elleni védelem. Cikkünkben most egy összefoglalót olvashat arról, mely eszközök lehetnek segítségére a védekezésben.

Ebben a sertéspestis és madárinfluenza által veszélyeztetett időszakban az állattartó telepeknek különös tekintettel kell lenniük a higiénia fenntartására, hiszen ennek segítségével óvhatják meg a telep egészségét.

Nem kis feladat, hiszen olyan dolgokra is gondolnunk kell, mint a telepre érkező autók gumija, vagy a belépő személyek cipőjének talpa.

Aki jártas az állattartó telepek fenntartásában, bizonyára egyetért azzal, hogy az állatok egészségvédelmének leghatékonyabb módja a higiéniai kapu kialakítása. Ahol nap, mint nap ki- és bejárnak az emberek és szállítmányozó autók, ott elengedhetetlen a láb-, vagy kerékfertőtlenítő szőnyeg használata, a fertőtlenítő kapu és a háti- vagy kézi permetező alkalmazása a gépjárművek részére.

A belépő személynek, vagy a beléptetésre kerülő eszköznek minden esetben meg kell várni a fertőtlenítőszer behatási idejét, mielőtt áthalad a beléptetési ponton, hiszen ha nem így tennének, a fertőtlenítő beléptetési rendszer alkalmazása eredménytelen lenne.

Ha fokozni szeretnénk a higiéniai kapu hatékonyságát – és egyben a beléptetés biztonságát is -, ajánlatos gyors behatású fertőtlenítőszert alkalmazni. Az ok igen egyszerű: minél gyorsabb a behatási idő, annál gördülékenyebb lesz a beléptetési folyamat és annál nagyobb biztonsággal fog megtörténni a kórokozók elleni védekezésünk.

A higiénia kapu kialakítására kifejezetten ajánlott a VIREX20 fertőtlenítőszer , mely 5 másodperces behatási idővel rendelkezik.

A fertőtlenítőszer mellett használható eszközök a fertőtlenítő szőnyeg és az erősített, extra teherbírású kerékfertőtlenítő szőnyeg.

Kifejezetten nagy hatásfokkal és gazdaságos működtetéssel használhatók a fertőtlenítő kapuk, ám ha meg tudjuk oldani a beérkező járművek manuális fertőtlenítését, akkor segítségünkre lehetnek a háti permetezők is.

Ha szeretne még több aktuális és hasznos információról értesülni az állattartás területén, netán érdeklik legújabb akciós ajánlataink, látogasson el webshopunkra és iratkozzon fel hírlevelünkre még ma! (x)

 

 

Forrás: PetFarmVet kft.