0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kiadványokkal segít a NAK a magyar élelmiszeripari cégeknek belépni a halal és a kóser termékek piacára

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, mely a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, -értékesítés követelményeit mutatja be.

Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él.

Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén.

Azon élelmiszer-előállítók, -feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.

A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során.

Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.

A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján, az alábbi linkeken:

A halal-előírások

A kóserság előírásai

Forrás: NAK