0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Még lehet csatlakozni a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez

Mivel február 28. vasárnapra esik, így még hétfőn, március 1-én is be lehet nyújtani a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez történő csatlakozási kérelmeket.

A krízisbiztosítási rendszer mindazon mezőgazdasági kockázatok ellen pénzügyi védelmet nyújt, amelyek a gazdálkodás során a termelőnek nem felróható okból, legalább 30 százalékos jövedelemcsökkenést okoz. Így a lefedett kockázatok a piaci árak alakulására, az inputköltségek megnövekedésére vagy akár természeti, esetleg pandémiás okokra is visszavezethetők.

Éppen ezért fontos, hogy minden olyan mezőgazdasági termelő csatlakozzon a rendszerhez, aki úgy gondolja, hogy a várható jövedelemingadozások hatását ki szeretné védeni.

A krízisbiztosítási rendszerhez tartozás különösen azoknak ajánlott, akik 2021-ben az elmúlt három év átlagához képest visszaesésre számítanak.

Az online felületen történő csatlakozással kapcsolatos részletes információk a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján érhetőek el. A csatlakozási kérelem benyújtása mellett a termelőknek a gazdálkodásukkal kapcsolatos adataikat is meg kell adniuk. Fontos, hogy a csatlakozási kérelmet azok a termelők is nyújtsák be, akik a szükséges adatokat a benyújtási határidőig még nem tudták a felületre feltölteni, hiszen azokat később, hiánypótlás keretében még lesz módjuk pótolni. Az esetlegesen szükséges hiánypótlásokról a MÁK fogja értesíteni az érintetteket.

Forrás: AM Sajtóiroda