0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Támogatást igényelhetnek az ebtenyésztők a magyar ebfajták törzskönyvéhez

Egy tavaly év végén megjelent rendelet alapján a magyar ebfajták tenyésztői 2021. január elsejétől nyújthatnak be kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmeket ahhoz a tenyésztőszervezethez, amelynél a tagsági jogviszonyuk fennáll.

Az egyesületek a jogszabály szerint a tenyésztők által benyújtott kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmek (KKV nyilatkozatok) Nébih általi leigazolását követően kezdhetik meg az érintett tenyésztők felé a kedvezményes szolgáltatások nyújtását.

A támogatás magyar ebfajta törzskönyvi tevékenységére vonatkozik (belföldi származási igazolás kiadása, egyéb törzskönyvezési ügyintézési díj). 

A tenyésztőszervezet az elvégzett szolgáltatások után kifizetési kérelmet nyújthat be, évente egy alkalommal.

A kiállított származási igazolások után igénybe vehető támogatás remélhetőleg elősegíti a nemzeti kinccsé nyilvánított ebfajták, mint állatgenetikai erőforrások megőrzését, fenntartását és tenyésztését.

A támogatás ügyintézési folyamatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih alábbi cikkében olvashatnak: Tájékoztató a magyar ebfajták törzskönyvéhez igényelhető támogatás ügyintézési folyamatáról

Forrás: Nébih