0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Masszázs méhméreggel

Könnyen megtanulható a háti meridián masszázs. Ajánlott fertőzések megelőzésére és a jó közérzetért!

Első méhszúrás-terápiás „kalandom” után (lásd: A méhcsípések dícsérete) alkalmam volt részt venni Dr. Stefan Stangaciu apiterápiás tanfolyamán, mely angolul tudóknak online is elérhető itt.

A tréningen többek között az alábbi masszázst sajátítottam el.

Ha fertőzés veszélye merül fel a környezetemben (és a jövő-menő koronavírus hullámokban), megkérem a feleségemet, hogy masszírozza meg ezen a módon a hátamat egy méhmérget tartalmazó kenőccsel. 

Bár a méhmérges kenőcs általában nem okoz gondot, legyünk óvatosak, illetve ha túlérzékenyek vagyunk a méhméregre, ne alkalmazzuk ezt a masszázst. Ha a hát sérült, vagy sebes várjuk meg míg meggyógyul..

  • A méhmérget tartalmazó krém (Apireven) felvitele:

1. Kenjük a krémet a gerinc alsó csigolyájától indulva ujjainkkal egészen a kitapintható nyaki legfelső gerinccsigolyáig lentről felfelé.

2. Ezután mérjünk ki két-két „hüvelyujjnyi” (mérték a páciens hüvelyujjának szélessége) távolságot jobbra és balra a gerinctől és kenjük a méhmérget lefele indulva mindkét (jobb és baloldali) gerinccel párhuzamos vonalon.

3. Most simítsuk hüvelykujjainkkal lentről felfele a krémmel bekent gerincet enyhén nyomást gyakorolva rá.

4. Mérjünk ki négy-négy hüvelykujj szélességnyi távolságot jobbra és balra a gerinctől, majd kenjük a méhmérget lefele indulva mindkét (jobb és baloldali) a gerinccel párhuzamos vonalon.

5. A gerinc meridiánra és a vele párhuzamos két-két meridiánra vittük fel a méhmérget tartalmazó kenőcsöt, vagyis összesen 5-re. Idővel ezeken a vonalakon bőrpír jelentkezhet, ami a krémben található hatóanyagoknak köszönhető és teljesen természetes. 

Ezeket most masszírozzuk „szökőkútszerűen” (lásd a képen található grafikát) úgy, hogy mindkét hüvelykünket lentről felfelé csúsztatjuk a gerincen nyomást gyakorolva rá,

majd váltsunk a szomszédos két meridiánra folytatólagosan ujjaink felemelése nélkül. Fentről lefelé húzzuk le a hüvelykujjainkat ezeken párhuzamosan,  bal hüvelykünket a bal vonalon, a jobbat a jobbon. . Amint leérünk, térjünk vissza a gerinchez, újra haladjunk mindkét hüvelykünkkel a gerincen felfelé. Amint felérünk, a legszélső két meridiánon haladjunk lefelé ugyanúgy, mint az előző meridiánok esetében. Ezt a folyamatot ismételjük 3-5 percig. A nyomásnak közepesen erősnek kell lennie, tehát nem csak simogatásról van szó.

  • Az érzékeny pontok megtalálása:

1. Kezdjük az alsó csigolyától hüvelykujjainkkal centiméterről centiméterre nyomkodni a gerinc meridiánt. Álljunk meg ott, ahol érzékeny pontot találunk (a páciens jelzi ezt, vagy a masszírozó kis gyakorlattal érezheti a „lerakódásokat”). Erre a pontra tegyünk még méhmérges kenőcsöt és  masszírozzuk ezt a pontot 3-4 percig közepes nyomással.

Opcionális: az így megtalált pontokat meg is jelölhetjük egy jelölő ceruzával, hogy később méhcsípéseket alkalmazzunk ezeken.

2. Ha végig értünk a gerincen, keressünk érzékeny pontokat a szélső meridiánok mentén ugyanezzel a módszerrel. 

3. Amennyiben méhszúrásokat is alkalmazunk, bizonyosodjunk meg előtte arról, hogy nem vagyunk e túlérzékenyek a méhméregre. A méhcsípés természetesen fájdalmas lehet, de a fájdalom viszonylag hamar elmúlik. Alkalmazása előtt jégkockát helyezhetünk az adott pontra, ezzel valamelyest enyhitünk a várható fájdalomérzeten. Alkohol használata, fogyasztása mellőzendő, mivel az a méhméreggel ellentétes hatást vált ki a szervezetből és semegesítheti annak hatását. Méhszúrások alkalmazása esetén szakember felügyelete ajánlott.

Apirevenhez Magyarországon itt lehet hozzájutni: https://kivansagmez.hu/termekek/apireven/

Ajánljuk még:

Méhekkel a koronavírus ellen – interjú Dr. Stefan Stangaciu-val

Forrás: magyarmezogazdasag.hu