0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Vasútra fel!

Vasúton indította el első kísérleti citrusszállítmányát a SanLucar a spanyolországi Valenciából Kölnbe. A kereskedőház a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében fokozatosan növelni tervezi a vasúti szállítást a közútival szemben. Az 1993-ban alapított SanLucar naponta 610 tonna zöldséget és gyümölcsöt indít útjára 35 országból.

Az első vasúti szállítmány a Transfesa Logistics hűtött vagonjában 48 óra alatt tette meg az utat Spanyolországból Németországba.

A kereskedőcég jelmondata szerint a lehető legtermészetesebb, friss és ízletes zöldséget-gyümölcsöt kínál a partnereinek, úgyhogy a szállítás sebessége fontos a számukra. Ugyancsak elkötelezettek a környezetvédelemnek, és a karbonlábnyomuk csökkentésére törekszenek, ennek jegyében próbálták ki a vasutat.

Az első, kísérleti szakaszban hetente egy konténer citrusfélét juttatnak el Valenciából Kölnbe.

Terveik szerint folyamatosan bővül majd a szállított mennyiség az időközben megszerzett tapasztalatok alapján. Az bizonyos, hogy számottevő a különbség a közúti és a vasúti szállítás szén-dioxid kibocsátásában, a vasút javára. Ez a döntés az egész élelmiszer-szállításban mérföldkő lehet, hiszen a SanLucar az egyik legnagyobb zöldség-gyümölcs nagykereskedő.

A Transfesa Logistics a legnagyobb spanyol szállítmányozó cég, expressz szállítási szolgáltatásának igénybevételével kisebb környezetterheléssel lehet a kényes árut szállítani. Mint a szállítmányozó cég illetékese nyilatkozta, nagy örömükre szolgál, hogy

egyre több nagykereskedő választja a vasutat a friss áruk célba juttatásához. Ez a szállítási mód kimondottan versenyképes és fenntartható.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/sanlucar.com