0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az articsóka egészségesebb mint gondolná

Mindannyian hallottuk már, hogy jó, ha több zöldséget eszünk, de azét nyomós indok nélkül nehéz rávenni magunkat, hogy egy nagy adag csülkös pacal helyett inkább a zöldséget válasszuk. Azért az köztudott, hogy étrendünk milyen nagy hatással van közérzetünkre a hét minden napján.

Az articsóka kétségtelenül finom, könnyen elkészíthető, de emellett egy alulértékelt szuperélelmiszer is. Nézze meg ezt a három tényt, amit talán nem tudott az articsóka egészségügyi előnyeiről.

Az articsóka egyike azon egyedülálló élelmiszereknek, amelyek pre- és probiotikumokat egyaránt tartalmaznak.

A prebiotikumok olyan növényi rostok, amelyekkel a probiotikumok, vagyis a bélben élő egészséges baktériumok táplálkoznak (Mayo Clinic). Az egészséges mikrobiom és a jó emésztés fenntartásához elengedhetetlen mindkettő, ami a tápanyagok felszívódásától kezdve a hangulaton át az energiaszintig mindenre hatással van.

A „gyulladás” mostanában divatos szóvá vált, és nem véletlenül. A hosszú távú, ismétlődő gyulladás krónikus gyulladásos betegségeket eredményezhet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a krónikus betegségeket tartja az emberi egészséget fenyegető legnagyobb veszélynek, amelyek a következő 30 évben várhatóan csak növekedni fognak az Egyesült Államokban.

Az articsóka gyulladáscsökkentőnek bizonyult és emésztést segítő szerként használják a puffadás csökkentésére.

Az antioxidánsok tekintetében az első számú zöldségként rangsorolt articsóka segít leküzdeni a krónikus betegségekkel és az öregedéssel kapcsolatos oxidatív stresszt. Gondoljon a jövőre, fogyasszon sűrűbben articsókát!

Forrás: theproducenews.com