0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Négyen versengenek a díjért

Bemutatták azt a négy új nemesítésű fajtát, amelyek idén esélyesek lehetnek a FleuroStar2021 díj elnyerésére. A versenyt szervező Fleuroselect nemzetközi dísznövényszövetség összegyűjtötte, hogy mely tulajdonságaiknak köszönhetően szerepelhetnek ezek a fajták a legjobbak között.

A FleuroStar versenyt minden év júniusában a FlowerTrials® nemzetközi szaporítóanyag- és fajtabemutató keretén belül rendezik meg. A rangos díj odaítélésével a nyertes fajta kiemelt marketingtámogatást kap, melynek révén több millió fogyasztóhoz eljut a híre.

A FlowerTrials® elmaradása miatt a versenyt idén digitális formában rendezik meg.

A Begonia hybrida I’Conia Aroma Peach a Dümmen Orange begóniafajtája. Az elmúlt évek nemesítési munkái során az illat egyéb tulajdonságokkal szemben háttérbe szorult, azonban a Dümmen Orange új nemesítése az illatot és a szépséget egyaránt ötvözi. Az elegáns barack árnyalatú, mutatós, telt virágú növény nagyon jól viseli a kertbe való kiültetést is. Virágzása folyamatos, így ez a begóniafajta növénytartóban vagy ámpolnában is jól érvényesül. Az I’Conia sorozat minden fajtája jól tűri az árnyékos, félárnyékos helyet. A kiskereskedelem számára a tartós virágzása, a fogyasztók számára pedig feltűnő megjelenése és jó tűrőképessége miatt lesz vonzó áru.

A Florensis új muskátlifajtája, a Pe­lar­gonium zonale Estelle Appleblossom a svéd Estelle hercegnőről és almafavirágra (angolul: appleblossom) emlékeztető virágáról kapta a nevét.

A Fleuro­select jellemzése szerint a növény megjelenése a nagyon népszerű skandináv stílushoz illik a legjobban.

Dúsan virágzik, a virágok teltek, a levelek pedig középzöldek, a növény szabályos gömb alakban növekszik, a virágok és levelek zónái jól elkülönülnek egymástól. A Fleuroselect szerint a növények a kertészetekben, virágüzletekben és kertben is hosszan virágoznak, 12 és 13 centiméteres cserepekben gond nélkül termeszthetők.

A Syngenta Flowers a színváltó virágú Petunia × hybrida Fun House Pot­pourri petúniával pályázik idén a FleuroStar címre. A virágok gyenge fényben és alacsony hőmérsékleten rózsaszínre, míg melegebb környezetben és erősebb megvilágításban mélysárgára színeződnek. Ezzel a Fun House Pot­pourri minden növénytartót, balkonládát, ámpolnát és virágágyást egészen egyedivé tesz. A különleges petúnia biztosan magára vonzza a figyelmet a kereskedésekben, a kertbarátok pedig minden bizonnyal örömmel fogadják a színváltozatokat, amelyeket a növény a szezon alatt mutat majd.

A Verbena Mr. LavaLava a Selecta One új nemesítésű verbénája.

A Fleuro­select leírása szerint az élénk narancssárga-piros virágok olyan hatást keltenek, mint egy vulkánkitörés után a forró magma. Erre utalnak a névválasztással is. A növény tavasztól az első fagyokig folyamatosan hozza feltűnő színű virágait. A Mr. LavaLava verbénafajta erőteljes növekedésű, kúszó hajtásai miatt látványos talajtakaróként is alkalmazható a kertben, de alkalmas ámpolnák vagy növénytartók vegyes nyári beültetésére is.

Bármelyik is lesz a négy közül a nyertes, a kereslet megugrására számíthat. Tavaly a Syngenta Flowers Dahlia × hyb­rida Sincerity fajtája nyerte el FleuroStar díjat. A Fleuroselect közleménye szerint a díjnyertes dáliára annyi megrendelés érkezett, hogy a Syngenta Flowersnek növelnie kellett a dugványtermelését.

A nemesítővállalat egyedi brandet és átfogó marketinganyagot állított össze, hogy tovább ösztönözze a Sincerity dália nagy- és kiskereskedelmi értékesítését.

Felicia van der Weiden, a Syngenta Flowers márkamenedzserének magyarázata szerint mivel a hatalmas, intenzív színű virágok luxust és eleganciát sugallnak, a reklámanyagok is a dísznövény-kereskedelem csúcskategóriájú szegmensét célozzák meg. Az egyedi arculattal megtervezett cserép és etikett megjelenését a luxusparfümök világa inspirálta.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/fleuroselect.com