Hogyan készítsük el a földkerekség legjobb káposztasalátáját? Ez eredeti coleslaw recept tele van friss, élénk ízekkel. Próbálja ki szendvicsek feltétjeként, tálalja ízletes húsok mellé, de talán a legfinomabb a szintén amerikai, pulled pork szendvics mellé.
Milyen káposztát érdemes használni?
A Coleslaw készítésekor mind a lila, mind pedig a fejeskáposzta kombinációját érdemes használni. Ettől lesz igazán szép az étel. Ettől függetlenül nyugodtan használhat csak szimplán fejeskáposztát is.
Hogyan vágjuk a káposztát a káposztasalátához?
Bármilyen káposztát is választunk, az elkészítés módja általában ugyanaz.
A káposzta-negyedeket szeletelje fel julienne-re. Ugyanígy járjunk el a sárgarépával is. Ezt megteheti saját maga késsel, vagy akár összevághatja az erre a célra megfelelő mandolin zöldségreszelővel is.
A julienne vágás alapjait ebben a videóban nézheti meg:
Alternatívaként vásárolhat zacskós, előre felaprított káposztát vagy káposztasaláta-keveréket.
Öntet az eredeti coleslaw recept alapjén
A kedvenc káposztasaláta-öntetünk gyorsan elkészíthető és egyszerű hozzávalókat igényel. Krémes, ízletes és friss.
Az almaecet friss és pikáns ízt ad az öntetnek. Másfajta ecettel is helyettesíthetjük, például vörösborecettel. A dijoni mustár extra ízt és egy kis fűszert ad salátánkhoz.
A só és a bors elengedhetetlen és összefogja az öntetben lévő ízeket.
Néhány Coleslaw recept ír cukrot is, ha úgy érzi, hogy a répa nem édesíti meg eléggé salátáját, akkor nyugodtan adhat hozzá egy kevés cukrot is.
Az öntet hozzáadása
Az öntet elkészülte után nincs más teendő, mint hogy össze kell keverni a friss zöldségekkel.
A káposztasaláta könnyen elkészíthető előre. A zöldségeket egy-két nappal korábban felapríthatjuk és visszazárható zacskóban a hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Ami az öntetet illeti, keverje össze és hetekig tárolhatja lefedve a hűtőszekrényben. A káposztát, a sárgarépát és az öntetet előző este vagy a tálalás napján keverjük össze. Érdemes minél előbb elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll a káposzta az öntetben, annál puhább lesz és kevésbé ropogós.
Fermentáljunk egyszerűen, otthon