0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

„Lejöttek” a veresegyházi medvék a mézről

A Veresegyházon működő medveotthon mentett állatoknak nyújt természetes környezetükhöz hasonló békés életet. A látogatók eddig mézzel is etethették a macikat, ám az édességet a jövőben gyümölcsökre cserélik

Veresegyházon működik Magyarország és Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol mára már többféle állatot is lehet látni – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A húsz éve létrehozott intézmény akkor nemes célt vállalt: a világban található, mentett állatok egy részének igyekszik végső otthont nyújtani. Több hazai állatkertből is kerülnek már ide lakók.

Fontosnak tartják, hogy az eredeti élőhelyükhöz hasonló körülményeket tudjanak biztosítani számukra.

A medveparkban lehet etetni a macikat, a kicsiknek van játéklehetőség és egy kiváló éttermet is találtok. A medvékkel és a farkasokkal is tartanak zoopedagógiai előadásokat, látványetetéseket, csoportvezetéseket.

A medveotthon most hírlevelében arról számolt be, hogy a medvék érdekében megszűnik a mézzel etetés lehetősége. Mint írják: „Az újranyitást követően több látogatói jelzés és a szakemberekkel történő egyeztetés után megszüntettük a medvék mézzel történő etetését.

Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki.

Ami a több hónapos látogató stoppal minden macinál normalizálodott, és közös döntést követően nem a mézre hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnénk átszoktatni a macikat.

Ami eddig be is vált. Jelenleg a pénztárnál vagy a MaciZoo házban lehet 300-500-600 ft/db áron zöldség-gyümölcs poharakat vásárolni az etetéshez”.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu