Az eseményen készült részletes fotógalériánkat itt tekintheti meg.
– Az idei verseny is nagyon színvonalas volt. Ugyan kevesebb csapat jelentkezett, mint két éve, a minőségre viszont még a szokottnál is jobban figyeltek, igazi remekművek kerültek az asztalra – ezt Csáki Zsolt szervező mondta Hódmezővásárhelyen azon a főzőversenyen, amelyet a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok egyik programjaként tartottak.
Utóbbi téren igen változatos ötleteket láttunk, a rántott kocsonyától a hidegtálon át a szaftos húsig szárnyalt az amatőr szakácsok fantáziája. A rántott kocsonya felkeltette az érdeklődésünket, rákérdeztünk a 9-es csapatnál, majd meg is kóstoltuk a nem mindennapi fogást. Elárulták, hogy a szokásos módon elkészített étekből kinyert, feltekert, lehűtött bőrös húsokat vágták vékony szeletekre, majd húshoz hasonló módon kirántották. Egy, az ugyancsak kóstolóra várakozó idősebb úr később kijelentette: otthon mindenképpen felveszik a repertoárba.
Csáki Zsolt különdíjat ajánlott fel a csapatmunkáért és három elkészült fogásért, ezt a Csipi Csapat kapta. Rózsa Andrea, a Fakanál Ördögei és az Ics Fürjészet munkáját ugyancsak különdíjjal jutalmazták. Összesen 21 ételt bírált el az öttagú zsűri, tudtuk meg a szervezőtől. Bihacsy László, Benkő László, Bálint László, Varga László és dr. Mucsi Imre leves kategóriában Fehér Péter babgulyását hozta ki elsőnek.
Természetesen valójában nem patáról van szó, nyugtatott meg mindenkit Csáki Zsolt: a pata fölötti húsos-csontos-bőrös részt kell hozzá felhasználni.
És hogy hogyan készül pontosan ez az ínycsiklandó fogás, azt a Kistermelők Lapja októberi számában megosztjuk önökkel.