0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Minden, amit a kalászosokról tudni kell!

Már huszadik alkalommal, és töretlen népszerűségnek örvendve, szervezte meg Kalászos Gabona Fórumát a Sumit Agro Hungary Kft. A helyszín is a megszokott, azaz Visegrád, amit évről-évre jegyeznek a gazdák.

„Bár a személyes találkozások száma csökkent, ám a fejlődés nem állt meg, sok újdonsággal készültünk a szakmának”- hallhattuk köszöntőjében Wirth Lászlót, a cég ügyvezető igazgatóját. A rendezvényen mutatkozott be az engedélyezés alatt álló napraforgó és kukorica talajfertőtlenítő rovarölő szer és startertrágya tartalmú készítményük, a Trikka Expert.

Tudjuk, a növényvédelem egyik nagy kihívása a talajfertőtlenítés.

A megváltozott talajművelési rendszerek, az időjárási tényezők és a hatóanyagok visszavonása okán a talajlakó kártevők egyre inkább nyomás alatt tartják az erre érzékeny kultúrákat. Az ellenük való védekezés jelenleg csak vetéssel egy menetben lehetséges, a kártétel észlelésekor már nincs mód a beavatkozásra. A Trikka Expert a talajlakó rovarkártevők, a drótféreg és mocskospajor ellen alkalmazható starterhatással is rendelkező talajfertőtlenítő rovarölő szer. A kétkomponensű készítmény pontosan annyi lambda cihalotrint (4 g/kg) tartalmaz, mint a piacon már ismert és bizonyított Ercole talajfertőtlenítő rovarölő szer. A vetéssel egy menetben hektáronként 10–15 kilogrammos dózisban kijuttatható rovarölő szer és startertrágya. Kiemelendő a készítmény homogenitása, az egységes szemcsemérete, a jó gördülékenysége, valamint, hogy nem boltozódik.

Mindezek biztosítják a pontos adagolhatóságot, a kijuttatás eredményességét.

A Trika Expert a szintetizált pietroidok csoportjába tartozik, és nagyszámú talajkártevő elleni küzdelemre szolgál. Olyan sokk hatású készítmény, amely egyszerre kontakt és gyomorméreg. A hatóanyag gyorsan és biztosan hat a rovarok idegrendszerére. A Trika Expert egyedülálló termék, mivel rovarölő hatása mellett 35% foszfort és 7% nitrogént tartalmaz.

MMG Direkt

Idén számos területen nyílt lehetőség a gazdák számára, hogy olyan technológiai fejlesztéseket hajtsanak végre, melyek elengedhetetlenek a versenyképességük megőrzésére. Ültetvények gépeinek korszerűsítésére épp úgy nyílt pályázat, mint a precíziós gazdálkodás bevezetésére, vagy az állattenyésztéshez kapcsolódó munkák hatékonyabbá tételére. Illés Zoltánt, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdezte Halmos B. Ágnes, a Kistermelők Lapja főszerkesztője, hogy vajon ki tudják-e használni a hazai vállalkozások az üzemméretüknek megfelelően ezeket a lehetőségeket. Milyen szempontok szerint döntenek a gazdák és egy olyan nagy múltú gépforgalmazó, mint az AGROTEC, miként tudja támogatni a fejleszteni kívánó gazdaságokat?

youtube://v/K18tNopkREs

Forrás: magyarmezogazdasag.hu