0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Horgásznak köszönheti életét egy dámbika

Part menti növényzetbe akadt dámszarvas bikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Az állatmentővé avanzsáló pecás egy vadász ismerősétől telefonon kért segítséget.

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve horgászott Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes – írja Pecaverzum.hu.

„Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dámbika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok” – nyilatkozta a Pecaverzumnak a horgász.

A vadász figyelmeztette, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján.

„A csáklyámmal próbáltam a növényzetet leszedni az agancsáról, amikor megugrott, és ki tudott szabadulni a csapdából. Kikísértem a partig, és megvártam, amíg kimászik a vízből” – részletezte a sikeres akciót az állatmentővé előlépő horgász.

Az akció után a kiszabadult dámbika még egy darabig állt a parton, mintha csak megköszönte volna a segítséget.

Az eset érdekessége, hogy a gímszarvassal ellentétben a dámok nem szívesen mennek be a vízbe. Feltehetően valami megriaszthatta a bikát, ezért menekült a folyóba, ahol aztán csapdába esett.

youtube://v/NDYh_gssQ5E

 

Forrás: Pecaverzum.hu