0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fruit Logistica: csak védettségi igazolvánnyal

Frissítette a belépési szabályzatot a kiállításszervező, és közzétette, hogy a 2022. február 9–11. között megrendezendő Fruit Logisticára csak az léphet be, aki igazolja, hogy megkapta a Covid19 elleni oltást, vagy átesett a betegségen. Szputnyik- és Sinovac-oltást nem fogadnak el.

A Fruit Logistica a nemzetközi zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem vezető szakvására, minden februárban Berlinben rendezik meg, óriási nemzetközi forgatag jellemzi, tényleg nem túlzás, hogy a világ minden pontjáról érkeznek kiállítók és látogatók.

2020-ban már beárnyékolta a koronavírus, de még éppen le tudott zajlani a világméretű lezárások előtt,

2021-ben viszont minden remény és előkészület ellenére először májusra halasztották, majd végül kénytelenek voltak lemondani.

2022-ben minden esély megvan rá, hogy valódi (értsd: nem online) mivoltában rendezhessék meg a világtalálkozót, a legutóbbi sajtóközlemény szerint 25 csarnok meg fog telni, 80 országból várnak kiállítókat.

Viszont annak érdekében, hogy ne kelljen további extra korlátozásokkal terhelni a kiállítókat és a résztvevőket, úgy döntött a szervező Messe Berlin, hogy

csak az léphet be a szakvásár területére, aki igazolja, hogy be van oltva Covid19 ellen, vagy átesett a betegségen. Ez az úgynevezett „2G” szabály.

(Főleg Ausztriával kapcsolatban itthon is hallhatjuk a járvánnyal együtt meghonosodott 2G és 3G kifejezéseket; ezek közül a 2G annyit jelent, hogy geimpft/genesen = oltott/gyógyult, vagyis szigorúbb, mint a 3G, amelybe a negatív teszt is belefér: geimpft/genesen/getestet = oltott/gyógyult/tesztelt.)

Az „oltott” definíciója pedig, hogy megkapta az EU által jóváhagyott valamely vakcina teljes előírt adagját.

Ez pillanatnyilag a Moderna (Spikevax), a BionTech/Pfizer (Comirnaty), az AstraZeneca (Vaxzevria), illetve a Johnson & Johnson (Janssen). Vagyis nem számít oltottnak, aki Szputnyik vagy Sinovac vakcinát kapott, bár – ahogy a sajtóközlemény fogalmaz – 2021 tavaszán mindkettőt bejelentették engedélyezésre, így van rá esély, hogy a kiállítás idejére ez változik.

Ezenkívül személyre szóló jegyre lesz még szükség a belépéshez, amelyre kizárólag online lehet szert tenni. A jegyárusítás előreláthatólag november végén kezdődik, olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu