Varsányi Lajos, a Varsányi Pincészet tulajdonosa generációt alapított. Több évtizedes szakmai tevékenység, minőségre való törekvés, közösségorientált gondolkodás jellemzi munkáját. Pályája 1968-ban indult, majd 1974-ben már a verpeléti palackozó születésénél bábáskodott, s elsőként jelenítette meg a boros címkén a termelőt.
Kocsis László oktató és kutató, aki nem csak álmodik, de tesz is valamit az álmaiért. Oktatott hazánkban, Ausztráliában, az USA-ban, Franciaországban. Kutatási területének a szőlőtermesztést választotta, s Bakonyi Károly tanítványaként sikeres munkát tudhat maga mögött. Hitvallása, hogy a szőlőtermesztőt segítse. Több nemzetközi lapban jelennek meg publikációi, s a Borászati Füzetek szerkesztőbizottságának tagja. Véleménye szerint: a legnagyobb felületen termesztett gyógynövény, a szőlő.