0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Különleges aromájú belga gyömbér

Az egyik belgiumi szupermarket kiváló minőségű, friss és helyben termesztett gyömbért kínál. A fenntartható módon, növényvédő szer használata nélkül nevelt gyömbérnek erősebb az íze, mint az importált árunak, állítja a forgalmazó vállalat.

A Colruyt Group élelmiszerkereskedelmi cég egyre tudatosabban figyel arra, hogy az élelmiszerek és azok készítése milyen hatást gyakorol az emberek egészségére és a bolygóra, és azon dolgozik, hogy termékei fenntarthatóbbak legyenek. A Colruyt Group munkatársainak kezdeményezésére induló kísérleti projektben a gyömbért a helyi zöldségkutató központ fűtetlen üvegházában termesztik.

A május közepén elültetett állományról ősszel már tudtak betakarítani. A termesztés során minimális mennyiségű szerves trágyát használtak csupán.

A helyben termesztés csökkenti a CO2-kibocsátást, mivel lényegesen rövidebb útra van szükség ahhoz, hogy a termék a fogyasztóhoz jusson. A belga gyömbér különlegessége, hogy akkor takarítják be, amikor a növény lombja még zöld, a gyökerek pedig még nem keményedtek meg, ez különleges aromát és ízt ad neki. Nagyon lédús, rostmentes és frissebb az importált árunál. A kiváló minőségű gyömbér ugyanakkor kevesebb ideig tartható el. Az első kísérleti termesztésből származó áru jó minőségű és hozamú, ezért a cég fontolóra veszi a termelés növelését.

Forrás: Kertészet és Szőlészet