A Colruyt Group élelmiszerkereskedelmi cég egyre tudatosabban figyel arra, hogy az élelmiszerek és azok készítése milyen hatást gyakorol az emberek egészségére és a bolygóra, és azon dolgozik, hogy termékei fenntarthatóbbak legyenek. A Colruyt Group munkatársainak kezdeményezésére induló kísérleti projektben a gyömbért a helyi zöldségkutató központ fűtetlen üvegházában termesztik.
A helyben termesztés csökkenti a CO2-kibocsátást, mivel lényegesen rövidebb útra van szükség ahhoz, hogy a termék a fogyasztóhoz jusson. A belga gyömbér különlegessége, hogy akkor takarítják be, amikor a növény lombja még zöld, a gyökerek pedig még nem keményedtek meg, ez különleges aromát és ízt ad neki. Nagyon lédús, rostmentes és frissebb az importált árunál. A kiváló minőségű gyömbér ugyanakkor kevesebb ideig tartható el. Az első kísérleti termesztésből származó áru jó minőségű és hozamú, ezért a cég fontolóra veszi a termelés növelését.