0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újdonságok a Horschtól

Schwandorfban mutatta be jövőre piacra kerülő gépújdonságait a Horsch. Repce-, napraforgó- és kukoricatarló ápolására, a szármaradványok talajba dolgozásának előkészítésére a duplatagolt késes száraprító hengerekből és háromsoros, rugós fogú mulcsrendező boronából álló Cultro TC késes hengercsaládot ajánlja a vállalat.

A család 3–9 méter munkaszélesség közötti tagjai függesztett, a 12 méteres vontatott kivitelben készülnek.

Továbbfejlesztették a függesztett, kompakt tárcsás Joker CT boronákat, amik a tarlóhántástól a magágykészítésig univerzálisan alkalmazhatók.

Az alacsony, 55 centiméteres keretmagasságú Horsch Finer SL sűrűn elhelyezett lúdtal­p­kapái és finom állítású szintező talajkerekei mi­nőségi sekély magágy készítését teszik lehetővé. Az Avatar 12.25 SD direktvetőgép új modelljei 6 és 18 méteres munkaszélességben kaphatók. A gépek akár 6500 literes központi magtartálya háromfelé is osztható, vagyis a főnövény és a starter műtrágya mellett köztes növények vetésére is használható. Dupla és single tárcsás csoroszlyákkal is megvásárolható. A vetőgépre a granulátumot és köztes növényt szórva vető Mini Drill G & F berendezést is fel lehet szerelni.

Az új Focus 3TD Strip Till Line sávos tarlóművelésre és vetésre használható közepes méretű gazdaságokban. Többféle csoroszlya és kiegészítő felszerelés (Turbo Disc, Turbo Edge, Mini Drill) kapható hozzá, hogy eltérő állapotú talajokra és változatos mulcsborításra lehessen optimalizálni.

A forgóboronával és elektromos hajtású mechanikus magadagolóval összeépített, egy menetben vető Horsch Versa KR ugyancsak a kisebb és közepes gazdaságok kedvelt darabja lehet.

Dupla tárcsás Turbo Disc vetőcsoroszlyái biztonságosan helyezik a magvakat a talajba. Az AirSpeed nyomott levegős adagolóval felszerelt Maestro SX univerzális szemenként vető géppel akár 15 km/h-s sebességgel lehet kukoricát, szóját, napraforgót és repcét vetni.

Több permetezőgép-újdonsággal is bővíti jövő évi kínálatát a Horsch, köztük a 2200 literes permetlétartállyal, aktív vezérlésű szórókerettel, függesztett kivitelben készülő Leb CS Compact Sprayerrel, és az új járószerkezettel (új, nyomtávállítást lehetővé tevő tengelykonstrukcióval) készülő Leeb VN (Variable Narrow) és Leeb VL (Variable Large) önjáró permetezőkkel, amelyeknek a nyomtávolság mellett a magassága is a permetezett kultúrához állítható.

Ökológiai növénytermesztéshez a 6 és 14 méter között többféle munkaszélességben és függesztett változatban készített Cura 12 ST gyomfésűs boronát ajánlja a Horsch.

A gép több sorban elhelyezkedő rugós boronafogai 0,5–5,0 kg/db fogterheléssel, passzívan irtják a kultúrnövények között a kelőfélben lévő gyomokat. Megújult a Horsch Transformer sorközművelő kultivátorcsalád is, 6/12 és 18 soros változatban lesz elérhető. A kultivátorok gerendelymagassága 660 milliméter, és integrált kameravezérelt gerendelyállítási lehetőséggel is rendelhetők.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság