0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újabb egy évvel meghosszabbodik a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszaka

A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium a tavalyi évben egy évvel meghosszabbította a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszakát - emlékeztetett Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben ismételten – immár mindkettő támogatotti körre kiterjedően – elérhető lesz a hosszabbítás lehetősége. Ezáltal azon kedvezményezettek számára, akik élnek a hosszabbítás lehetőségével, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak.

A Kedvezményezettek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik 2022. január 25-től 2022. február 22-ig.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem 2022. március 11-ig visszavonható. Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania – hangsúlyozta a miniszter.

A hosszabbítás lehetőségével élő szarvasmarhatartók a 2022. május 1-el kezdődő gazdálkodási évtől jelentősen megemelt támogatási összegekre lehetnek jogosultak – zárta gondolatait Nagy István.

A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el.

Forrás: AM Sajtóiroda