0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megállapodtak a 2022-es bérekről a SPAR-nál

Sikeresen megegyezett a 2022-es bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 10%-os vásárlási kedvezménye is megmarad. A bérfejlesztést a vállalat idén is saját forrás felhasználásával valósítja meg.

„A 2021-es évben történt fejlesztései révén a vállalat 221 új munkahelyet teremtett, ez a szám az idei évben további 250 fővel egészül ki, így hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi láncaként a SPAR Magyarország már összesen több mint 14 ezer munkavállaló megélhetését biztosítja versenyképes jövedelem kifizetésével és egyéb béren felüli juttatásokkal” – ismertette Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a KASZ közti tárgyalások ismét sikeresen zárultak.

A SPAR a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékéhez képest magasabb bért biztosít 2022-ben is a munkavállalói számára.

Az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál pedig további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a kollégákat, így a 13. havi juttatással és az egyéb pótlékokkal együtt elérhető maximális havi bruttó jövedelem például az eladó-pénztáros munkakör esetében 392 ezer forint. Az alapbért ezen felül a vállalat természetesen a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

„2017 és 2021 között már több mint 40 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottunk végre saját forrásból. Erre a célra 2022-ben 8,6 milliárd forintot fordítunk” – tette hozzá Maczelka Márk.

2022-ben a SPAR Hűségprogram révén a munkatársak kihasználhatják a jubileumi juttatás és a SZÉP kártya előnyeit. Ez utóbbi esetében a vállalat a rendelkezésre álló keretösszeg jelentős növelésével kívánja honorálni a munkatársak hűségét.

Továbbra is megmarad a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, valamint rendelkezésre áll a 10%-os dolgozói vásárlási kedvezmény, amely 2022-ben már az első munkanaptól – havi 100 ezer forint vásárlási összeghatárig – jár az új belépő kollégák számára.

A gépkocsival történő munkába járás költségét a törvényben meghatározott 15 Ft/km helyett 35 Ft/km díj megfizetésével téríti meg a SPAR.

Forrás: Spar sajtóközelmény