0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ehető tányérokat gyárt egy magyar cég

Az egyszer használatos műanyagok után létrejött rést tömné be az ehető tányérral a Monostorapályiban működő Civita Group. A különleges termék után már külföldről is érdeklődtek.

Agrárcsoda, hadüzenet az egyszer használatos műanyagnak, fontos lépés a környezetvédelem és a fenntarthatóság felé vezető úton – írja a termékről a Dehir.hu. A kukorica, az ehető tányér és pohár között lévő kapcsolatról Vaszkó Gábor, a Civita Group vezérigazgatója beszélt a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában.

Az ehető tányérról Vaszkó Gábor elmondta, hogy minden funkciót ellát, amit egy tányérnak be kell töltenie. Kiemelte: nem gondolják, hogy Debrecen mellől megoldhatják a műanyagszennyezés okozta világméretű problémát, de ezzel is kiveszik a részüket a megoldásból.

„Ezek a tányérok kukoricamelléktermékből készülnek, nagyon ízletesek, tehát miután megettük belőle a töltöttkáposztát vagy a páros kolbászt, magát a tányért is elfogyaszthatjuk, vagy akár nyugodt szívvel ki is dobhatjuk, hiszen komposztálódik, lebomlik.”

Rámutatott, hogy ez a technológia már évekkel ezelőtt is rendelkezésre állt, már régóta készíthettek volna ilyen tányérokat, de nem gondolt rá senki, hiszen nem volt rá igény.

A céljuk elsősorban az, hogy a Kárpát-medence fogyasztóit lássák el ezekkel a termékekkel, de a távolabbi megkeresésektől sem zárkóznak el, már Svájcból is keresték a céget. A lisztet, amiből a tányérok készülnek, egyébként a takarmányipar hasznosítja. A Civita Group a tányérok mintájára később poharat is szeretne gyártani.

– A tányérban az ételek nem maradnak olyan sokáig, hogy átvegyék az ízét, legfeljebb, ha fél napig tároljuk rajta őket – emelte ki a vezérigazgató.

 

Forrás: Dehir.hu