0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Növénybarát programok a hétvégére

A budapesti Füvészkertben ehető vadnövényekkel lehet ismerkedni pénteken, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben tulipános élménysétát szerveznek szombaton és vasárnap, a Budai Arborétumban pedig péntektől vasárnapig tart a szokásos tavaszi dísznövénykiállítás és -vásár. Három érdekességet ajánlunk azoknak, akik Budapest környékén keresnek növényes programot az április 22–24. közötti hétvégére.

A Füvészkert április 22-i tematikus szakvezetése még nem tipikusan hétvégi program, lévén, hogy pénteken 14.00 órakor kezdődik, de mindenképpen érdekesnek ígérkezik. Szabó-Szöllösi Tünde gyűjteményvezető segítségével ismerhetjük meg az ehető vadnövények izgalmas világát,

megtudhatjuk, melyik vadon termő növény ehető, továbbá hogyan ismerhető fel és hol szedhető.

A szakvezetés kis csoportban, korlátozott létszámmal zajlik, díja 3900 Ft, mely tartalmazza a belépőjegyet is. A részeltek itt olvashatók.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert tulipános élménysétáján is rengeteget tanulhat, aki részt vesz. Megtudhatjuk, honnan származnak és milyen utat futottak be az elmúlt századokban a tulipánok,

mi volt a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymákat;

de olyan hétköznapi kérdésekre is választ kapunk Lunk Gergely főkertésztől, hogy hogyan és hová (illetve hová ne) ültessünk tulipánt. A séták április 23-án szombaton és április 24-én vasárnap is 15.00 órakor kezdődnek (illetve lesz majd még egy május 8-án is), a részvételi díj 4000 Ft. A részletek itt olvashatók.

Az egykori Kertészeti Egyetem számos névváltozást és szervezeti átalakítást megélt már (ma a MATE Budai Campusához tartozik), van azonban, ami minden korszakon átível: az egyetem arborétumában szervezett tavaszi dísznövényvásár (amely ugyancsak sok néven futott már az évek során). Ma Tavaszkert a neve, és április 22–24. között várja a növénybarátokat rendkívül színes programkínálattal.

Lesz egyebek között növénycserebere, rovarhotel-építés, biokert-látogatás,

bonsaibemutató, és nagyon sok előadás a közterületi zöldítéstől a bioszemléletű balkonláda-alakításon át a Biblia növényeiig és az aktuális kerti tennivalókig. A napijegy a helyszínen 1800 Ft, online előre váltva 1500 Ft, és vannak kedvezményes jegyek is, a részletek és a programok itt olvashatók.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu