0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Már két magyar versenyző helye is biztos a munkalovas világbajnokságon

Az egyik leggyorsabban növekvő és egyre népszerűbb új lovas sportág a világban a munkalovaglás (working equitation); a Pegazus – a lovasok lapja frissen megjelent májusi számában négyoldalas cikket szenteltünk a témának, érdemes elolvasni. Friss hír és hatalmas siker, hogy ennek a sportágnak a világbajnokságára immáron két magyar lovas is kvalifikálta magát.

Ahogy a Pegazusban megjelent cikkből is kiderül, a working equitation a díjlovaglás és a különféle akadályok sorozatán való pontos lovaglás kombinációja, eredete a mezőgazdaságban lóhátról végzett sokrétű munkához köthető.

Minden szakágból vonzza a lovasokat, beleértve a díjlovaglást, a díjugratást, a westernlovaglást, de megmozgatja a hobbilovasokat is.

A munkalovaglás sokszínű feladatai szórakoztatóak a lovasok, és motiválók a lovak számára,

a gyakorlásuk során ló és lovas között szoros kapcsolat, kölcsönös bizalom alakul ki, amitől harmonikus és eredményes lesz a lovaglás.

Kertész Borbála Kata Marokkó nevű lovával már az év elején, egy csehországi versenyen megszerezte a jogot a Franciaországban rendezendő júliusi munkalovas világbajnokságon való indulásra; az április végén tartott ausztriai versenyen pedig Kappel Editnek és Bolivár nevű lovának is sikerült a kvalifikáció.

Ugyanitt Császár Mariann és Mozart sikeresen és eredményesen teljesítette az első, legmagasabb kategóriájú Master besorolású versenyét. A munkalovaglás Master kategóriájában a lovasok a kantárszárat mindvégig egykézben foghatják csak, úgy kell teljesíteni a feladatokat.

Ez igen magas technikai tudást követel a lovastól és maximális együttműködést a ló részéről.

Az erős nemzetközi versenyben hét ország közel 30 lovasa képviseltette magát, így a magyar lovasok teljesítménye ennek tükrében is kiemelkedő. Komoly siker, hogy Kertész Borka az igen előkelő ötödik helyet szerezte meg a versenyen.

A working equitation nemzetközi szövetsége (WAWE) immár több mint 20 országot tömörít magába és számos lovas sportoló választotta ezt az új, összetett sportágat, mely négy részből áll: díjlovaglásból, stílus akadálypályából, gyorsasági akadálypályából, valamint marhaterelésből.

A Working Equitation Magyarország Sportegyesület 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse hazánkban a munkalovaglást, lehetőséget biztosítson versenyzők és hobbilovasok számára a sportággal való megismerkedésre, és képezze a lovasokat. A kvalifikációt szerzett versenyzők mindannyian a WE Magyarország egyesület tagjai.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Working Equitation Magyarország Egyesület