0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Idén is folytatódik a nemzetközi Szilvásvárad Masters versenysorozat

A tavalyi nagysikerű Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2022. július 14-17. között újabb nemzetközi szintű fogathajtó versenynek ad otthont a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont.

A három lovassport szakágat összefogó Masters versenysorozat célja, hogy Szilvásváradot a közép-európai lovassport zászlóvivőjeként ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe. elősegítve ezzel a hazai lovaságazat stabilitását is.

Szilvásvárad nagy hagyományokkal rendelkező fogathajtó versenyhelyszín, idén a nemzetközi versenysorozat első állomásának keretében 80 fogat mérheti össze tudását Európa egyik legnagyobb lovas stadionjában

– emelte ki Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója. Hozzátette: a hétvégi Nemzetközi Fogathajtó versenyen (CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4, WCupQ) 7 nemzet, 73 hajtó, mintegy 260 lóval méretteti meg magát 18 kategóriában.

Az igazgató kifejtette, a Lipicai Lovasközpont a világ azon kevés versenypályáinak egyike, amely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni. Európa egyik legnagyobb lovas stadionja pedig már többször is bizonyított, számos nemzetközi verseny került megrendezésre, magas számú nevezővel és kiváló visszajelzésekkel a több ezres nézőközönség részéről is. A Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2022. július 28-31. között a legjobb hazai és nemzetközi díjugartókat láthatják majd az érdeklődök a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Lovasközpontban.

Részletek a menesgazdasag.hu oldalon elérhetők.

Forrás: Agrárminisztérium