0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ötven hektáron égett az erdő, egy lovasmajorra is átterjedt a tűz

Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovasmajor több épülete is kigyulladt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján.

A tüzet sikerült megfékezni, de

a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet

– tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

Az OKF szerda éjszaka azt közölte honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban – ahonnan az állatokat már korábban kimentették – kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

Az elmúlt időszak aszályos időjárása miatt országos tűzgyújtási tilalom van,

tilos tüzet gyújtani: a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében,  ideértve a tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Ennek ellenére az elmúlt hetekben számos tűzeset történt, volt ahol gabonatábla, máshol erdő égett.

Forrás: MTI