0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A magyar mezőgazdaság megérkezett a XXI. századba Kisdombegyházán

A szarvasmarha állomány állatjóléte, a dolgozók munkakörülménye, a tej minősége és a termelés mennyisége is javult Kisdombegyházán – mondta Nagy István agrárminiszter az Agro-Ferr Kft. szarvasmarha istállójának átadásán, csütörtökön.

A miniszter rámutatott, az állattenyésztést és az agráriumot sokféle kihívás éri. A magyar gazdák a saját bőrükön tapasztalják, hogy milyen mértékben drágítják a termelést a rendkívül magas inputárak, és az orosz-ukrán konfliktus következményeivel is számolniuk kell. A támogatásokra, és azok hatékony felhasználására éppen ezért égetően nagy szükség van. A KAP Stratégiai Terv jóváhagyásának köszönhetően a 2023-2027 közötti időszakban is biztosítottak a magyar gazdák agrártámogatásai, és folytatódhat a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes és átfogó megújítása – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette, a magyar mezőgazdaság kiemelkedő eredménye, hogy a kihívások ellenére az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport.

Nagy István kifejtette,

a mezőgazdaságban minden dolgos kézre szükség van, és lényeges, hogy a legkisebb gazdaságoktól a legnagyobbakig mindenki tudjon fejlődni.

A magyar kormány és az agrártárca ezt az alapvetést az összes pályázati kiírásnál szem előtt tartja. A miniszter rámutatott, az Agro-Ferr Kft. beruházása remek példa arra, hogyan lesz az álmokból valóság, hogyan érkezik meg a magyar mezőgazdaság a XXI. századba. A következő időszakban is úgy kell a rendelkezésre álló forrásokat felhasználni, hogy azokból a magyar vidék megújulhasson, és képes legyen az ott élőket eltartani. Végtelenül fontos, hogy a gazdaságok, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a fiak az apák után megépíthessék a legkorszerűbb telepeket – húzta alá a tárcavezető.

Nagy István kiemelte, a családi gazdaság 560 férőhelyes istállójának átadása azt az üzenetet hordozza magában, hogy a hagyományaink folytonosságát biztosítva, az új technológiákat alkalmazva az ágazat jövője is erős garanciát kap.

 

Forrás: AM Sajtóiroda