0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kötelességünk elismerni a magyar gazdák munkáját

A magyar gazdák szorgalmának és munkájának köszönhetően az agráriumot ért kihívások ellenére is biztosított a kenyér, ami a magyar családok asztalára kerül – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az idei évi termésért hálát adó Istentiszteleten, vasárnap, Mosonmagyaróváron.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnep Isten előtti hálaadás. Köszönettel tartozunk a földért, amelybe magot vethetünk, a gazdákért, akik művelik a földet, betakarítják a termést, a feldogozóiparban tevékenykedő emberek munkájáért, akik a termésből élelmiszert állítanak elő és az egész agráriumért, mert élelmet tesz az asztalunkra. A miniszter arra emlékeztetett, hogy a Hálaadó nap hagyományát 2018-ban hívtuk újra életre. Egyrészt a bibliai értelemben vett ünneplés miatt, másrészt azért, mert kötelességünk elismerni a magyar gazdák munkáját, az agrárium teljesítményét is. Hangsúlyozta, a modern kor embere elfeledte azt a kapcsolatot, azt a láncszemet, hogy mennyi-mennyi munka, veríték kell ahhoz, hogy a magból termés legyen, a termésből pedig élelmiszer a boltok polcain. A miniszter szerint

sajnos egy világjárvány kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, mekkora érték, milyen isteni kegyelem, hogy az agráriumban hivatásszerűen dolgozó emberek biztosítják a mindennapi kenyeret, munkát és élelmet adnak családoknak.

A közelünkben zajló háború pedig megmutatta azt, hogy mekkora jelentősége van az önellátásnak egy nemzet életében.

A tárcavezető köszönetet mondott mindenkinek, aki az agráriumban dolgozik, hiszen eredményeket csak munkával érhetünk el. Emberé a munka, Istené az áldás – emelte ki Nagy István.

Forrás: AM sajtóközlemény