0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új versenytársra talált a McDonald’s Oroszországban

Folytatja terjeszkedését az orosz Vkuszno i tocska étteremlánc, amelyet egy az egyben az országból kivonuló McDonalds's brandjét lenyúlva hoztak létre.

A McDonald’s alig pár nappal az ukrajnai invázió kezdete után jelentette be, hogy a háború miatt teljesen felfüggesztik a működésüket Oroszországban – írja a Napi.hu. A népszerű étteremláncot kígyózó sorok búcsúztatták az orosz városokban, majd az oroszok létrehozták azt nehezen kimondható nevű új étteremláncot, amellyel a McDonald’s-et megpróbálják helyettesíteni. 

A Vkuszno i tocska (magyar jelentése: „Finom és ennyi”) azóta az utóbbi hónapokban gyors ütemben terjeszkedett, méghozzá nemcsak Oroszországban, hanem a szomszédos Belaruszban is (Minszkben épp pár napja zárt be az utolsó McDonald’s). 

Most a Reuters számolt be arról, hogy hazájában is folytatja a terjeszkedését az orosz kamu-McDonald’s, és a december 1-jétől kilenc új étteremmel bővül a hálózatuk. Eddig ezek közül mindet egy McDonald’s-partnercégnek, a Rosinter Restaurants-nak az egyik alvállalata, a Razvitie Rost üzemeltette. E a vállalat ment most bele abba, hogy csatlakoznak a Vkuszno i tocskához.

A hírügynökség szerint az orosz meki tulajdonosainak meggyűlt a baja a Razvitie Rosttal, ugyanis a cég eddig úgy tartotta nyitva ezt a kilenc üzletet , hogy egyáltalán nem állt szándékukban csatlakozni a Vkuszno i tocskához. Az, hogy most s miért döntöttek úgy, hogy mégis csatlakoznak az orosz gyorsétteremlánchoz, a Reuters híradásából nem derült ki.

Forrás: Napi.hu