0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Egy küzdelmes év bajnokavatója

Pellérden rendezte a távlovas szakág az évadzáró közgyűlését, és ott tartottuk a 2022-es év bajnokavatóját is. Szép számban voltak jelen versenyzők, segítők, családtagok, de eljöttek a szakági bírók, állatorvosok is.

Munkaebéd során kezdetét vette a közgyűlés, melyet Mihók Csaba szakági elnök nyitott meg elnöki és pénzügyi beszámolójával. Ezt követte dr. Varga Katalin beszámolója az adminisztratív teendőkről, a versenyiroda munkájáról, s tájékoztatott az FEI jövő évben életbe lépő szabályzatmódosításairól. Ezt barátságos hangvételű beszélgetés követte, majd ennek keretein belül a jelenlevők egyhangúan elfogadták az előterjesztéseket, és hogy ezek megvitatására, szavazására az év elején megtartandó évadnyitó közgyűlésen kerüljön majd sor. Így kezdődhetett a bajnokavatás és a különdíjak átadása.

Az idei évben elég szoros volt a mezőny, így elég küzdelmes évet tudhatnak maguk mögött a távlovasok.

A felnőtt kategória hosszútávú bajnoka Visy Bertalan lett, az ezüstérmes Mihók Margaréta, a bronzérmes pedig Fekete Patrícia. A junior kategória hosszútávú bajnoka 2022-ben Takács Marcell, második lett Nagy Zsófia, harmadik Márkus Rozina. A rövidtávú bajnokságot Bútor Barbara nyerte, másodikként Horváth Hanna, harmadikként pedig Nagy Richárd zárta a szezont.

Az új év örömére egy kis körkérdést is feltettem a hazai távlovasélet négy ismert személyiségének; arra kértem őket, egy-két mondatban fogalmazzák meg, miért szeretik a távlovaglást. Szép gondolatokat kaptam válaszként:

„Azért, mert ahhoz, hogy ezt a sportot legalább középszerűen műveld, rengeteg időt kell a lovaddal így vagy úgy eltölteni, és az ezzel megszerzett barátok, élmények, lehetőségek megfizethetetlenek” (Feketéné Wachtler Katalin).

„Mert hétköznapokban és a versenyeken is azt a csodálatos érzést adja, hogy egy társsal, a lóval szinte összenőve haladunk előre egy közös cél irányába, a szó fizikai és átvitt értelmében is; és ezt a mély kapcsolatot ember és állat, ember és természet, ló-ember párosa és a természet között semmi más nem nyújtja” (dr. Varga Katalin).

„Az igazi csapatmunkáért: a lovainkkal és segítőinkkel, illetve a többi lovassal együtt a természetben egy közös cél érdekében eltöltött hosszú órákért” (Meszéna Réka).

„Azért, mert ebben a sportban kerül a lovas legközelebb a lóhoz, és tölti vele a legtöbb időt” (dr. Fekete Patrícia).

Forrás: Pegazus