0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Valós értéket tükrözzön az ár

Steven van Schilfgaarde, a Royal FloraHolland virágtőzsde vezérigazgatója szerint 2022 nehéz és különösen kiszámíthatatlan év volt. A tőzsde kiadványa szerint azonban év végére így is átlépte a forgalom az ötmilliárd eurós határt, ami viszont csaknem 600 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban.

A költségnövekedés a kertészeti ágazatban mindenki számára, így természetesen a virágtermesztők számára is nagyon magas volt tavaly, és ez jelenleg mit sem változott. A vezérigazgató azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy

a kiskereskedelemben, a szupermarketekben nem emelkedett például a virágcsokrok ára, ami azt jelenti, hogy a fogyasztók kevesebb virágot kapnak csokronként ugyanannyi pénzért, miközben az alapanyag minősége szintén aggodalomra ad okot ezeken az értékesítési csatornákon.

Mint fogalmazott, az egész ágazat érdeke, hogy a virágok és más dísznövények valós értéke tükröződjön az árban, mert ha ez nem történik meg, a termelők hamarosan nem tudnak megélni.

A közleményben a szakember kitér az aukciót érintő változásokra, a felhasználói csomagokkal kombinált új üzletkötési formákra, valamint a Floriday digitális platform által kínált kényelemre és előnyökre is.

Forrás: royalfloraholland.com/Kertészet és Szőlészet